Hae
Chandelierhome

PUUDELIN PERHEPÄIVÄ

Tänään tapahtuu jotain. Laumani nukkui pitempään kuin yleensä ja emo vetelee kamppeita päällensä useita kerroksia. Ulkoilemaan siis? Ehkä koirapuistoon? Jos äidistäkin on tullut viluinen, niinkuin minustakin kun turkkini ajettiin taas lyhyemmäksi takkuisista syistä johtuen. Nousen ylös ja kiirehdin sanomaan huomenta ihmisilleni ja osoitan että minäkin haluan lähteä mukaan sinne. Minne nyt mennäänkään.  

Auton kyydissä. Nyt tiedän muuten niiden nimetkin mutta silti mä käyn niihin ihan kuumana kotitiellä. Jotenkin olen oppinut sietämään niiden nopeutta ja äänekästä menoa kaupungissa käydessä. Pysähdys. Nytkö jo perillä? Minne se Meiju menee.. tule takaisin. Johtaja vieressä tuhahtaa jopa huvittuneena kun minua alkaa itkettämään M:n lähtö. Hän on edelleen lempi värini ja tuoksuni.

Perillä ja kaikki mukana. Arvasin ihan oikein, me ollaan tosiaan menossa ulkoilemaan. Tämä paikka. Täällä on ihan mielettömästi uusia hajuja. Isäntä tarkistaa vielä repun sisällön ja mami vetää kaulahuiviaan tiukemmalle. Minullekkin puettiin villapusero pitkästä aikaa päälle. Onneksi ei sada, ei tästä olisi mitään silloin tullut.

 

Kävelen tosi nätisti pitkin pitkospuita ja maltan pysyä laumani hitaassa tahdissa. Kävellään ja kävellään, kunnes pydähdytään aina nauttimaan maisemista. Reissun puolessa välissä pysähdytään jonnekkin aukealle paikalle mihin kuljettiin hirveätä siltaa pitkin. Täällä on muitakin ihmisiä, mutta en hauku niille nyt koska tunnen oloni rauhalliseksi, luonto tekee ihmeitä myös minulle. M & K paistavat makkarat, minäkin saan vähän maistaa ja syön kaksi herkku kanatikkuluuta nälkääni. Joku viiltää banaanin pintaan viillon, työntää suklaata sen sisään ja asettaa nuotion yläpuolelle paistumaan.

 

Pois tullessa otetaan kuvia vähän väliä ja loppupeleissä tähän koko ulkoiluun hurahti yli kolme tuntia aikaa. Nyt mua väsyttää ihan hirveesti ja nukun kyllä koko loppu matkan.. Kotona oisin voinut jatkaa unia vielä sohvallani, mutta perhe paineli takaisin ulos siivoamaan terassia ja istuttamaan syyskukkia. Voi kun joka päivä olisi näin paljon ohjelmaa. Minulle on kuulema tulossa harmaa kaveri ehkä ensi vuonna? En ole ihan varma mitä se tarkoittaa.


Terveisin Hilkka

2 kommenttia

  1. Sirpa Kananen kirjoitti:

    Olipa kiva juttu ja ihanat kuvat!

  2. ChandelierHome kirjoitti:

    Kiitoksia <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *