Hae
Chandelierhome

AJAT MUUTTUU- ONKO MULLA ENÄÄ PERINTEITÄ?

Joulun lähestyessä, tunnen usein pientä haikeutta. Pientä harmistumista siitä, kun pyhät menee yleensä töissä ja sitä haluaisi jotain spessua arkeensa aina jouluisin. Lähestyvä vuoden loppuminen saa muutenkin aina ajatukset taaksepäin ja sitä alkaa miettimään omaa elämäänsä syvällisemmin.

Onneksi vuodet ovat karaistaneet, kasvattaneet ja olen alkanut nauttimaan jouluisin työnteosta. Siitä miten kerran töissä hankittiin jokaiselle vanhukselle joululahjat palvelukodissa. Miten monen asiakkaan silmiin nousi kyyneleet kun ojennettiin lahja. Siinä on sitä jotain. Tänä vuonna olen tarkoituksellisesti suunnitellut itselleni jouluksi töitä koska viime vuoden olin sen vapaalla. Tätä odotan innolla, koska koen vilpittömästi hyvää mieltä siitä, että saan piristää jonkun yksinäisen jouluaattoa ensimmäistä kertaa jouluna kotihoidossa työskennellessäni. Enemmän huolestuttaa uuden vuoden saaminen vapaaksi.

Itseasiassa töissä oleminen jouluisin on mun perinteitä. Vapaalla sen sijaan oleminen tuottaa oikeasti stressiä koska ajat ovat muuttuneet. Ennen joulun suunnitelmat oli hyvin selkeät. Aikainen herätys, joulupukin kuumalinja, kinkun tuoksu kotipaikalla. Äiti siskonsa ja mummun kanssa lähti haudoille. Sitten myöhemmin melkein koko suku mummon pöydän ääreen missä aina joku luki jouluevankeliumin. Ulkona miehet polttivat sikarin, tuoksun annettiin vähän päästä sisälle. Osa lahjoista siellä ja loput illalla kotona toisten isovanhempien kanssa. Mitäs nyt kun on puoliso ja työ? Aikaa mahdollisesti vain yksi päivä, tai jopa puolet siitä vain? Noh välillä ollaan oltu ihan kaksin kotona ja välillä on ajeltu ympäri pohjois-savoa käyden kotipaikoilla ja mummoloissa. Jotain yhtenäistä kuitenkin näillä kaikilla hetkillä on.

RUOKA 

Olin joulun töissä tai vapaalla, niin miehen kanssa pidetään jossain vaiheessa oma jouluruokailu kotona. Pöytä katetaan vähän hiennomaksi ja usein olen tehnyt juustokakun piparkakku pohjalla tätä varten.

KUVA: SIRPA KANANEN

PÄIVÄSAUNA 


Kun vietetään meidän kahdenkeskistä joulua niin joka kerta täällä kotona on lämmitetty sauna päivällä.

TERÄSTETTY GLÖGI 

Alkoholi kuuluu meillä jouluun. Jos olen päivän töissä, niin sitten vasta illalla sohvan ääressä katsoen jouluohjelmia televisiosta. Joskus olisi kiva lähteä kuppiloihin yhdessä miehen kanssa katsomaan millainen joulun tunnelma siellä on aattona.

LASTEN OHJELMAT 

Jossain vaiheessa on pakko saada joku jouluohjelma katsottua. Kerran vuokrattiin netistä Joulupukki ja noitarumpu kun sitä ei televisiosta sattunut sillä sekunnilla tulemaan.

Eli yhteenvetona voitaisiin todeta, että meillä on jonkin verran perinteitä ehtinyt muodostua, mutta lisääkin mahtuisi helposti. Hyvää viikonloppua!

4 kommenttia

 1. Milla – Sukhimatot kirjoitti:

  Perinteet kuulostavat oikein hyvältä, ja täällä liikutti tuo muiden, erityisesti vanhusten, muistaminen merkittävänä päivänä. Teet tärkeää työtä!

 2. Milli`s Little Home kirjoitti:

  Sama juttu täällä, joulut menee suurilta osin töissä. Teet tärkeää työtä ja on kiva että edes joku ilahduttaa yksinäisiä vanhuksia. Itse en pidä omaa työtäni tärkeänä ja suorastaan välillä ärsyttää olla jouluisin töissä. Työskelen kaupassa…Mutta toisaalta työpäivät ovat erilaisia jouluisin ja asiakkaat on hyvällä tuulella:)
  Nykyään nautinkin todella paljon joulun rennosta tunnelmasta ja hyvästä ruuasta ja kun saa viettää aikaa rakkaiden kanssa.
  Kivaa joulun odotusta!

 3. ChandelierHome kirjoitti:

  Kiitoksia Milla <3 Sitä herkistyy itsekkin jouluna asiakkaiden kanssa ja silloin ei edes haittaa vaikka onkin töissä.

 4. ChandelierHome kirjoitti:

  Milli`s Little Home, itse koen että jokainen työ tärkeää jouluisin, toisen enemmmän ja toiset vähemmän. Tarpeita on kuitenkin erilaisia. Kaupassa on tosiaan ihan oma tunnelmansa jouluisin, se musiikki ja ystävälliset työntekijät <3 Tunnelmallista joulun aikaa sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *