Hae
Chandelierhome

BLOGIKOTI & KULISSIT

Vielä joskus oli aika jolloin julkaisin kuvan itsestäni wc:n pöntöllä mukanani 2kk ikäinen Hilkka jalkojen juuressa tuntematta häpeää. Eikä mua häiritse siinä kuvassa vieläkään mikään muu kuin huono kuvanlaatu. Nykypäivän inspiroivissa, hyvän kuvanlaadun omaavissa, täysin tiptop kodeissa usein taustalla on siivoamista, kuvan rajausta tai jopa varsinaista lavastamista. Mutta faktahan on se, että blogikoti ei tarkoita sitä että siellä olisi 24/7 siistiä. Sisustusbloggaaja ryhmän maaliskuun haasteen heitti ilmoille Char And City blogin Carita. Tässä hänen ajatuksiaan aiheen suhteen:

  ” Haasteella halusin tuoda upeiden ja kadehdittavien sisustuskuvien (en puhu nyt omistani) sekaan pientä itseironiaa (minulle bloggaajana) sekä samaistuttavuutta (teille lukijoille). Ja uskaltauduin vielä haastamaan muitakin sisustusbloggaajia mukaan haasteeseen nyt maaliskuun ajaksi. Hieman myös ajatuksena olla armollisempi itseään ja kotiaan kohtaan. Se on ensisijaisesti asumista varten – ja mikä sen kotoisampaa, kuin pieni arkikaaos. Huhtikuun alussa palaan aiheeseen ja teen koontipostauksen, jonka kautta pääsette kurkistamaan Suomen suosituimpien sisustusbloggaajien kulissien taa! ” 

Näytän teille nyt konkreettisia esimerkkejä siitä miten siloittelen arkeani blogissa ja usein keinot ovat aika yksinkertaisia. 

Sen lisäksi että saatan sulkea jonkun epämieluisen oven, kuten remontoimattoman kodinhoitohuoneen. Olen siistinyt ympäristöä, järjestellyt sohvatyynyt tai pidän pyykkipäivää taustalla. En lisäile kuviin yleensä koskaan mitään ylimääräistä, vaan kaikki siellä näkyvä kuuluu siihen myös normaalistikkin.

 

Helmikuusta maaliskuun puolelle blogikuvissa oli reilua rajausta, nimittäin yhden nurkkauksen jätin tarkoituksella kokonaan pois kuvista remontin takia. Ja usein sohvapöydän päällä on jotain muutakin kuin kaunis kukkakimppu.

 

Miksi sitten en näytä tätä tavallista, sotkuista arkea? Koska haluan inspiroida korostamalla kotimme parhaita puolia ja näihin eivät sotku kuulu. En myöskään itse inspiroidu toisten sotkuista. Tämä menee ehkä vähän samaan muottiin sen kanssa, että tykkään siivota myös ennen vieraiden tuloa, joka on mielestäni ihan  mielenkiintoinen aihe: siivoaminen ennen vieraiden tuloa. Jakaa yllättävän paljon porukkaa. Ehkä teen tästä joskus postauksen? Mukavaa keskiviikkoa kaikille!

2 kommenttia

  1. Annika / Pellavaajapastellia kirjoitti:

    Mielenkiintoinen aihe, jota olen omassakin blogissa vastikään käsitellyt. Olen tehnyt päätöksen etten kuvaa sotkuja enkä elämän jälkiä blogini kuviin. Silti se ei tarkoita ettenkö tosiaan voisi joskus vilauttaa miltä meidän arki näyttää kuten sinäkin näissää kuvissa=) Näissä kuvissahan ei vielä voi varsinaisesti puhua mistään kaaoksesta. Sitä jokaisen kotoa löytyy välillä =) Kuitenkaan en jaksaisi tällaisia epäsiistejä kuvia katsoa sinun enkä omassa tai muiden blogeissa kovin kauaa. Ne eivät inspiroi, kuten sinäkin asian totesit =)

  2. ChandelierHome kirjoitti:

    Heippa Annika! Näinhän se on, ei tosiaan inspiroi tällaiset kuvat kovinkaan montaa (liekkö ketään) ja se ei tee bloggaajasta teeskentelijää jos ei sotkujaan halua kaikille näyttää. Meillä ei yleensäkkään ole kauheaa kaaosta kotona kun tykkään vilpittömästi siivota, mutta olisinpa juuri tänään älynnyt napsia kuvia keittiön puolelta kun vähän kokkailin ja linnottauduin kotihiireksi lumimyrskyn takia. Kiitoksia keskustelun aloituksesta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *