Hae
Chandelierhome

MITEN MEILLÄ JAKAUTUU KOTITYÖT & RAHA?

Kodin arki, sekä sen jakamat työt. Rahan käyttö, nämä asiat ovat kiinnostavia. Ainakin itsestäni. Hiljattain olen parissakin blogissa törmännyt aiheen käsittelyyn mm. Pellavaa ja Pastellia Annikalta ja Modernisti Kodikkaan Kertulta. Nyt haluan raottaa hieman meidän arkea, kertoa kummankin rooleista asioiden suhteen ja vähän asiaa myös siitä rahasta.

SIIVOAMINEN KOTONA

Meillä yleisestä järjestyksestä vastaa molemmat, eli siivotaan itse omat jälkemme. Jos miehellä ei ole ulkona töitä, tai kotona ei ole mikään remontti menossa, osallistuu hän myös silloin tällöin kotitöihin. Muuten hänen vastuullaan on pitää pelihuone ( ns. oma huone ) vain siistinä. Minä vastaan kodin yleisestä siivouksesta, pyykkien pesusta yms muuten kokonaan.

 

KODIN HUOLTOTYÖT

Rännien puhdistus, lavuaarin avaus, autojen huollot, kodin remontit yms. Kaikki miehen vastuulla. Joihinkin remontteihin olen osallistunut taitojeni mukaan mm. repimällä tapettia irti.

PIHATYÖT

Mies tekee lumityöt ja ajaa nurmikon. Keväällä ja syksyllä mä olen pääasiassa huolehtinut haravoinnista ja oksien keräämisestä koska miehellä on sattunut olemaan jokin remontti sisällä silloin. Jos mitään remonttia ei ole menossa niin haravoinnit ja risutalkoot on tehty porukalla. Isot pihatyöt, kuten nurmikon istutus, sepelin ajo sokkelin viereen yms ollaan tehty porukalla.

RAHA

Yhteiset asumiskustannukset, koirien kulut ja isommat hankinnat kotiin on hoidettu puoliksi. Jääkaappia täydennetään aika spontaanisti, vähän sillä periaatteella että vuoronperään maksetaan ostokset kaupassa. Jos toinen on maksanut ostokset monta kertaa putkeen, hyvittää toinen silloin vaikka tilisiirtona välillä. Kaikki muu maksetaan omasta pussista, kuten harrastukset, vaatteet yms. Sisustamiseen ei K juurikaan osallistu, paitsi tietenkin huonekalujen ostoon joita puuttuu, mutta niiden vaihtumiset kustannan itse. Myös muut mielialan vaihtelut näkyy vain mun kukkarossa, kuten maalisävyn vaihtamiset jne.

Meillä on aika vanhanaikainen tyyli jakaa kodin työt, mutta miksipäs ei, kun se meille vain sopii. Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *