Hae
Chandelierhome

ELÄMÄÄ KAHDEN KOIRAN KANSSA KOIRA-ALLERGISENA

 

Napsautan kahvit tippumaan. Haistan jo ilmassa tutusti tuoksuvan kahvin. Astianpesukone hurisee taustalla rauhoittavasti, ei sotkun sotkua missään. Ulkona todella kirkas keli, valon määrä lisääntynyt ihan huikeasti. Pystyy valokuvaamaan kotona vaikka ilta kuudelta vielä jos siltä tuntuu. Aukaisen ulko-oven, siellä sataa lunta ihan jumalattomasti. Käännyn kutsuakseni tytöt ulos ja kävellen suoraan kusilammikkoon. Nämä on puudeliterveiset!

Sen lisäksi, että mulla pitäisi kasvaa silmät selässä olen oppinut sen miten paljon kaksi koiraa syö, juo ja miten nopeasti ne pystyy juoksemaan ympäri pientä aluetta. Vilman kasvattajan kuvaillessa: Hilkka on tosiaan odottanut koko elämänsä tätä kaveria, niin innokas se on ja mulla ihan sydän sulaa kun katson tuota kaksikkoa miten iloisena ne riehuvat. Kun kotiin tuli toinen villakoira, ymmärsin täysin sen miten paljon kahdesta koirasta toisilleen seuraa on.

 

Tytöt on tullut ihan älyttömän hyvin juttuun. Alkuun mä hermoheikkona seurasin niiden riehumista, mutta nyt olen paljon levollisempi. Valitettavasti en ole pahemmin näistä kaveruksista nyt kuvia ottanut, koska jos Hilkasta oli vaikeaa ottaa pentuna kuvia, on tästä kaksikosta mahdotonta saada kuvia ilman tärinää hereillä ollessa.

Mä olen just niitä onnellisen tarinan päähahmoja jotka ovat olleet pitkään allergisia koirille ja kaupanpäälle ovat vielä astmaatikkoja. Mutta, eräänä päivänä he omistavat villakoiran. Nyt kerron loppuun omat vinkkini siedättymiseen. Tietenkään nämä asiat eivät päde välttämättä toisiin ollenkaan, koska jokainen allergiakin on yksilöllinen:

1.  Meillä koirat nukkuu samassa huoneessa, samassa sängyssä ja mun vieressä/päällä. Siksi tuuletan makuuhuoneen joka päivä ja ensimmäisinä pentu-tuli-taloon päivinä myös joka ilta. Petivaatteet vaihdan kerran viikossa ja nyt alkuun siedättyessäni vielä kopsautan enimmät pölyt pari kertaa viikossa niistä ulkona. Makuuhuoneessa ei säilytetä mitään muita ylimääräisiä tekstiilejä yms rojua. Se pidetään siistinä!
2. Imuroin ja luuttuan noin kahden päivän välein niin pitkään kunnes meillä on kaksi sisäsiistiä puudelia nurkissa.
3. Aloitin allergialääkkeiden syönnin viikkoa etukäteen ennen pennun saapumista kotiin ja jatkoin syömistä vielä alle viikon sen jälkeen pienentäen annosta pikkuhiljaa.
4. Ilmalämpöpumppu pienelle puhaltamaan. Tää on ihan ehdoton! Mulla parina ensimmäisenä päivänä tuli astmakohtauksia aika paljon Vilman saapuessa kotiin ja jouduin vetelemään suihketta vähän väliä. Hilkan aikaan ei koskaan tullut ahdistusta. Sitten tajusin pienentää melkein täysillä olleen ilmalämpöpumpun ihan minimille ja ahdistukset jäi siihen.
5. Vilman alapesut. Passitin ensimmäisen viikon aikana K:n pesaisemaan lavuaarissa Vilman alavartalon kokonaan aina silloin tällöin, koska eritteet on mulle se pahin juttu pentuaikana tuomaan allergiaoireita ja pennut ei tunnetusti oo niin tarkkoja jos vaikka vähän valuu reisille virtsat.

Hyvät pyhäpäivät kaikille!

3 kommenttia

 1. Ville kirjoitti:

  Koiraihmisenä tiedän, kuinka tärkeitä nämä karvapallot on. Meitä ei edes allergiat erottaisi <3 Kiva tietää, että allergisena on myös mahdollista elää näiden kanssa, kun keinot on oikeat!

  – Katriina

 2. ChandelierHome kirjoitti:

  Kyllä ainakin minun kohdalla. Tosin ainoastaan tämän rodun kanssa, muiden koirien kanssa oireet on niin rajut etten rupea edes yrittämään. Villakoiraa pestään niin usein ja pohjavilla puuttuu mikä tekee sen ettei hilse pöllyä niin paljon 🙂

 3. ChandelierHome kirjoitti:

  Tai aluskarva. Miksi sitä nyt sanotaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *