Hae
Chandelierhome

3 x SYYTÄ OSTAA KIMPUT KUKKAKAUPASTA

Hola! Täällä on arkeen palattu pikku hiljaa ja työnteko taas maistuu. Pääsiäisenpyhät olen töissä, mutta mikäs sen mukavampi kuin tuplapalkka mikä raksuttaa. Me ollaan aloitettu K:n kanssa taas remontti ja vihdoinkin alkuperäisessä kuosissaan oleva masterbedroom eli meidän yhteinen makuuhuone remontoidaan! Mitään kiirettä ei olla pidetty vaan aika verkkaisesti on toimittu koska kiirettä ei ole.

 

 

Mua alkoi turhauttamaan tavan markettien kimput tässä reilu pari kk sitten kun ne toistuvasti nuupahtivat ennen aikojaan. Sitten päätin hankkia ensimmäistä kertaa kukkakaupasta kunnon kimpun ja sille tielle jäin. Eli ensiksikin suosittelen kukkakaupan palveluksia jo pelkän kukkien laadun takia. Ne ei nuupahda todellakaan heti. Ekoissa kuvissa esitelty kimppu on säilynyt minulla jo yli kolme viikkoa. Se on pitkä aika se, eikä hintakaan ole kovin korkea: 16e. Toki kaikki kukat eivät säilyneet näin pitkään vaan kimppu on pikku hiljaa pienentynyt. Alla olevassa kuvassa kimpun nykytilanne.

Toiseksi asiaksi nostan esille kauppiaiden ammattitaidon. Minusta on niin mukavaa kun on ammattilainen jolta voi kysyä kasvien kestävyydestä yms. Usein kysyn kimppua kerätessä jokaisen lajikkeen kestävyydestä jotta kimppu tulisi myös kestämään pitempään.

Kotihoitona vaihdan maljakkoon veden parin- kolmen päivän välein ja samalla teen tyviin aina uuden imupinnan ja nypin kuihtuneet kukat pois. Näin mulla on säilynyt kimput aina sen reilun viikon vähintään. Ehkä minusta pikku hiljaa alkaa tulla kukkien ystävä?

Ja viimeisenä pointtina on suosia kukkakauppoja on pelkkä pienempien yrittäjien tukeminen. Näin syvällisiä aiheita taas tällä kertaa. Rauhallista sunnuntain iltaa kaikille!

12 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Marketeista ostan itselle, kukkakaupasta lahjaksi tai juhliin.
  Markettikukat kestäneet hyvin ja kun melkein aina kimppu esillä, tulee kalliiksi joka kerta ostaa kukkakaupasta.

 2. Essi - pinossa kirjoitti:

  Mulla on työmatkan varrella ollut ihan paras kukkakauppa! Tulppaanit ostan marketista mutta muuten oon vähintään 2 kertaa kuussa käynyt Anitalla 🙂

 3. Idis & Interiööri kirjoitti:

  Ostan molemmista, mutta kyllä ne kukkakaupan kimput tuppaavat kestämään pidempään.

  Tsemppiä remppaan 👍🏻

 4. ChandelierHome kirjoitti:

  Kiitoksia keskustelun avauksesta 🙂 unohdin tulppaanien lisäksi mainita että kaupan neilikat kestävät myös hyvin. Mukava kuulla että sinulla on positiivisia kokemuksia kaupan tarjonnasta.

 5. ChandelierHome kirjoitti:

  Ihana! Mä ostan myös usein ruokatunnilla kimpun ja haen sen töiden jälkeen:) tulppaanit tosiaan kestää vähän paremmin minustakin.

 6. ChandelierHome kirjoitti:

  Kiitoksia Tanja ❤

 7. Mervi kirjoitti:

  Itse olen ostanut nyt marketista, koska lähimpään kukkakauppaan on matkaa ja koska auto/ajokortiton on. Suosisin itsekin näin floristin alaan itsekin tähtäävänä mieluummin pien yrittäjien kukkavalikoimaa, kun markettien kukkia. Ihmiset ei ajattele sitä, että ne kukat on kukkakauppojen tulonlähde ja marketeissa ne on vain todella minimalistinen osa ja ovat enemmänkin oheistuotteita.

 8. Kati / Villa Valko kirjoitti:

  Helppouden vuoksi ostannuseimmiten marketista, mutta valikoima on melkeimpä aina vaan niitä samoja, joten kukkakaupasta haen vaihtelua. Kyllä marketin tulppaanit kestää srn vajaa viikon, mut ruusuista ei voi tietää, välillä kestää ja välillä ei

 9. ChandelierHome kirjoitti:

  Heippa Mervi. Oih sinustako tuleeko ehkä floristi? Tästä urasta olen haaveillut, mutta tiedätkö olen ihan hirveä kukkien hoidossa joten en usko että tulisin menestymään. Jos opettelisi ensin pärjäämään tavan viherkasvien kanssa ensin. Mutta asiaa kyllä, yritäjiä verotetaan Suomessa muutenkin todella rankalla kädellä. Isäni on yksityisyrittäjä ollut jo yli 30vuotta ja ehkä hänen ansiostaan näen pienyrittäjät ja yksityisyrittäjät jotenkin erityisellä lämmöllä ja haluan heitä tukea. Voisinpa olla joskus itsekkin yrittäjä! Onnea tulevaisuuden urahaaveisiin <3

 10. ChandelierHome kirjoitti:

  Heippa Kati ja kiva kun osallistuit keskusteluun <3 Joo markettien tulppaanit on yleensä kestäviä, minulla ne kestää sen viikon-kaksi. Ruusut on kuin sikaa säkissä ja joskus kestäävät. Mukavaa pääsiäismaanantaita!

 11. -HEINI- kirjoitti:

  Käyn kans useins kukkakaupasta kukat mutta välillä nappaan marketista tulppaanit tai ruusut. Rakastan kukkakaupan valikoimaa joista saa ostettua oksan sitä ja oksan tätä. Kasaan kimpun aina itse sitten kotona. Ihanaa viikonloppua!

 12. ChandelierHome kirjoitti:

  Moikka Heini! Mun täytyy kokeilla tätä muuten myös joskus. Että poimia mieluiset kukkakaupasta ja tehdä kimppu aina itse. Aikaisemmin oon antanut kauppiaan sitoa kimpun, mutta olen aika usein rikkonnut sidonnan koska tykkään huolettomammasta tyylistä kukilla. 🙂 Mukavaa lauantaipäivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *