Hae
Chandelierhome

El Lissitzky: Composition Proun GBA 4 seinällä

Shoppailin tässä hiljattain pinon uusia julisteita kotiin joiden ostopäätöksen olin tehnyt mututuntumalla, pelkän kauniin ulkonäön vuoksi josta minulle oli tullut pikkuinen kynnys. Jotenkin sitä haluaisi aina taiteen viestivän katsojalleen jotain. Siispä koin, että vähintä mitä pystyisin nyt tekemään olisi ainakin edes tutustua näihin taitelijoihin jotka ovat teoksien takana.

 

 

Samalla esittelen ne yksitellen blogin puolella ja ne joille nämä eivät ole entuudestaan tuttuja pääsevät päivittämään tietojaan taidehistorian suhteen. Tämä tässä on siis venäläisen El Lissitzkyn 1890-1941 tekemä taideteos vuodelta 1923. Historia tietää hänet myös opettajana,suunnittelijana,valokuvaajana,arkkitehtina,väittelijänä ja typografian tekijänä.

” Lisitskin taiteellinen toiminta oli hyvin laajaa. Se sisälsi muun muassa pilvenpiirtäjientaidenäyttelyiden ja propaganda töiden suunnittelua Neuvostoliittoon. Hänen työnsä antoivat paljon vaikutteita Bauhausin taidekoululle ja konstruktivismille. Lisitski käytti vaihtelevia tuotantotekniikoita ja tyylikeinoja, jotka saavuttivat hallitsevan aseman 1900-luvun graafisen suunnittelun alalla. ”  – Wikipedia-  

 

El Lissitzky kouluttautui paljon teknillisissä korkeakouluissa ja yliopistoissa maailmalla. Lisäksi hän omistautui juutalaiselle taiteelle ja opiskeli synagogien koristekuviointia. Vaikuttavaa ja mielenkiintoista eikö? Valitettavasti tämä tietämätön tälläili alkuviikosta kuvan iloisena juuri väärinpäin, mutta hyvältä näyttää silti. Mukavaa viikonloppua!
Lähteet: WikipediaMonoskop 

2 kommenttia

  1. Sirpa Kananen kirjoitti:

    Käy hyvin tuon lampun kanssa 🙂

  2. ChandelierHome kirjoitti:

    Kiitoksia <3 Minäkin tykkään! Ja nyt vielä enemmän kun tiedän kuvan taustoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *