Hae
Chandelierhome

Harmoniaa keittiöön

Heippa! Meidän talo on samanikäinen kuin minä, alle kolmekymppinen ja sisältä löytyy useampi kohta mitä ei olla vielä räjäytetty uusiksi, keittiö on yksi näistä. Kun ajatellaan järjellä, ei keittiö ole priorisoitavissa edes top 3 listaan, mutta kun mietitään haavelistaa on se ehdoton ykkönen. Haaveiden toteutumista odotellassa on hyvä tehdä pieniä kompromisseja. Kun et saa uutta keittiötä, hanki uusi viherkasvi sinne.

 

Pienillä asioilla luodaan tunnelmaa ja minulle harmonia merkitsee kauniita pintoja, maanläheisiä värejä, puhtautta ja yksinkertaista näkymää. Koska keittiö on alkuperäinen ja ei omaa makuani vastaa, on hyvä pyrkiä luomaan siitä kuitenkin sellainen että siellä viihtyy. Joskus harmonia voi runsaan huoneen vastapainoksi olla yksi kaunis yksityiskohta. Nyt voin katsella edes keittiönpöytää levollisin mielin. En suosi väliaikaisia ratkaisuja, joten ajatus esimerkiksi kaappien vetimien tai pintojen pienestä tuunauksesta tuntuu etäiseltä, mutta tällainen pieni kevyt fressaus piristää aina.

Vietin lauantaina vapaapäivää ja lähdettiin anopin kanssa spontaanille maakuntamatkalle shoppailemaan. Tietenkään ei tarkoitus ollut ostaa mitään sen erityisempää ja tottakait mukaan tarttui kaikkea pientä tarpeellista kuten uusi viherkasvi. Ei riitä että keittiö sai uuden kasvin, vaan painotin isännälle ja itselleni, että jatkossa keittiönpöytä pidetään sotkusta siistinä. Esimerkiksi minulla on taipumus jättää tietokone pöydälle päiväkausiksi.

Meillä ei olekkaan ollut nyt vähään aikaan taas viherkasveja ja siihen on syynsä. Minulla ei ole yleensä ollut minkäänlaista luontaista, eikä kyllä edes normaaliakaan taitoa pitää viherkasveja hengissä. Tietämättömänä surmasin joulutähden laittamalla sen ilmastointilaitteen alle. Mehikasvin annoin kärsiä kuivuudesta niin paljon että se kuihtui ja jotkin värikkäämmät kukat olen kastellut pilalle. Ehkä tämä on se tällä kertaa säilyisi edes puoli vuotta? Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

2 kommenttia

 1. Mia Coman kirjoitti:

  Good morning,
  What a beautiful combination of colors and how light!
  Privid, you enter into a state of well-being, offered by space, color, light and order. I love this style … which, unfortunately, I do not think I will ever succeed.
  I wish you a beautiful Sunday, Mia

 2. ChandelierHome kirjoitti:

  Hi Miia! Thank you very much for your beautiful words and leave a comment <3 I went to see the pictures of yours, great! Beautiful days there too. There are hot days here in Finland, wonderful heat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *