Hae
Chandelierhome

Dominoefekti – Ajatuksia materialismionnellisuudesta

Miten helposti asiat lähtevät joskus dominoefektin lailla etenemään. Tämä on tuttu tempaus minulle sisustamisessa sekä elämässä ylipäätään ja en tarkoita tätä missään nimessä vain negatiivisessa hengessä.

On oikein miellyttävää innostua säännöllisesti kotinsa sisustamisesta ja yksi mun ehdoton hemmottelu itselleni on uusien tavaroiden ostelu. Yksi esine voi tuoda huikeasti inspiraatiota ja antaa tuoretta intoa kodin sisustamiseen mikä on tällä hetkellä rakkain ja intohimoisin harrastukseni. Esimerkiksi viimeksi hankkimani viherkasvi kaikessa yksinkertaisuudessaan sai minut haikailemaan lisää selkeyttä ja talvesta kevääseen asti miellyttänyt rönsyilevä ja runsas leikkokimppu riisuttiin reilulla kädellä. Kotimme suurin ketjureaktio tällä hetkellä on kaiken liiallisen karsiminen joka alkoi viime kesän lopulla ja jatkuu hyvää tahtia, pikkuhiljaa eteenpäin.

Myönnän että olen todella materialistinen, mutta ostomania on pysynyt hyvin maltillisena ja en ole hemmotellut itseäni liikaa hankkimalla jokaista kaunotarta kotiini mihin silmäni isken. Nämä satunnaiset periksi annot ei niin tärkeissä hankinnoissa ovat minulle kermaa. Uutudenviehätys on myös samanlainen jos esine hankitaan kierrätyksestä. Kirppareilta teen löytöjä nykyään taulujen ja maljakkojen muodossa.

Positiivista tässä sen lisäksi että shoppailu nyt vain tuottaa minulle niin paljon iloa, on myös se että olen onneksi tavallinen perusduunari joka äkkiä ahdistuu laskupinon takana ja osaa jarruttaa hyvissä ajoin. Kodin tärkeät investoinnit, remonttien painaminen mieltä ja kahden koiran aiheuttamat menot vakuutuksineen ovat muuttaneet rahankäyttöä.

Ja loppuksi, minun makuni on myös muuttunut. Miten nautinkaan ennen siitä kaikesta tavaran määrästä kodin joka nurkassa ja laskutilassa. Nyt vaakakupilla painaa määrän sijaan se laatu ja mieli halajaa selkeää ja yksinkertaista. Sellainen kultainen keskitie on monessa asiassa paras ja uskon että myös tässä. Tarpeeksi sopivasti kierrätystä, eettisiä sekä ekologisia valintoja sopivasti ja määrän sijaan laatuun panostaminen, niistä on minun valintani nykyään tehty. Ei ehdotonta, muttei huoletontakaan. Voisin joskus raottaa millaisia eettisiä ja ekologisia valintoja minä olen tehnyt kotona. Elämän ketjureaktiot näkyvät toisinaan myös työelämässä ja omassa elämässä ylipäätään, eikä ne aina ole niitä positiivisia, mutta eteenpäin on menty odottaen seuraavaa hyvää, dominoefektin lailla eteenpäin kulkevaa.

Sellaisia pohdintoja täältä kauramaitokahvin kera tällä kertaa. Näköjään univelkoja, koska heräsin juuri eli klo 10:30. Aurinkoista päivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *