Hae
Chandelierhome

Hilkan kohtaus

Katselin eräänä päivänä kotona likaista tiskiallasta, ulkokenkiä sohvalla minne vilkas Vilma ne usein vie. Mietin sitä miten Hilkan pesu on taas myöhässä ja miten paljon pihamaalla on kaikkea tärkeää tehtävää! Sitten tuli viime viikon keskiviikon aamuyö ja K herätti minut sanoen,

Hilkalla ei ole kaikki hyvin.

 

En ole vielä varma mistä on kyse, mutta meidän Hilkka sai jonkinlaisen kohtauksen jonka toivoisin olevan ns. kevätkohtaus koirilla. Sen vointi meni yllättäen huonoksi ilman selkeää syy seurausta mistään ja se vietiin eläinlääkäriin. Kaikki alkoi siitä kun koirat laskettin normaalisti ulos ensimmäisenä herätessä ja ne ehti viettää siellä aikaa noin 10min. K kutsui niitä sisälle, mutta vain Vilma ilmestyi nurkan takaa. Hilkka istui sellaisessa puoli-istuvassa asennossa ja ei jaksanut nousta ylös. Kalle kutsui sitä useasti ja se lopulta pääsi ja käveli hyvin hitaasti, nuuleana häntä alaispäin osottaen sisälle missä se sitten jähmettyi paikoilleen eikä liikkunut enää. Se ei aristellut mitään kohtaa ja ulkoisia vammoja ei näkynyt. Kurkistin suuhun, ikenet ja kieli melkein valkoiset sekä koko suunseutu kylmä. Tämä on huono merkki koirilla ja lähdettiin 100km päähän eläinlääkäriin märkäkohtuepäilynä. Ennen paikalle pääsyä Hilkan vointi alkoi itsestään parantua mikä on iso helpotus ja sekin kuuluu myös kevätkohtauksen luonteeseen. Verikokeissa näkyi lievästi kohonneet maksa-arvot joiden kontrolli on torstaina. Toivotaan että arvot alkavat palautua normaaliksi sillä silloin olen 100 varma että kyseessä oli juuri tämä kevätkohtaus johon voi kuulua myös maksa-arvojen heitto.

Tällainen koirien kevätkohtaus on itselleni ja monelle tutulleni täysin uusi juttu. Tyypillinen aika sen puhkeamiselle on alkukesä/loppukevät ja syy on tuntematon, mutta siihen epäillään liittyvän jonkin hyönteisen pistos.

Jotenkin ylikierroksilla pyyhältänyt minä pysähtyi kuin seinään ja ymmärsin että ne kaikki hommat tosiaan odottaa ja jos ei työt lopu tekemällä niin minähän lähden vaikka kahvitauolle. Niin rentoutunut olin että innostuttiin K:n kanssa lähtemään viikonloppuna naapurien illanistujaisten lisäksi vielä ulos tuulettumaan terasseille. Mainittakoon että pysyin savuttomana koko illan mistä olen tosi iloinen! Tänään sitä on oltu kolme viikkoa jo polttamatta. Nyt lomatunnelmat jatkuu mökkireissun muodossa kun lähdettään äidin, siskon ja hänen lapsien kanssa reissuun ”ilman miehiä” periaatteella lukuunottamatta meidän pienintä reissulaista. Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

2 kommenttia

  1. Sanna InspiredByLove kirjoitti:

    Voi Hilkka <3 Toivottavasti sillä on taas kaikki hyvin. Kaunis tämä sun blogialusta! 🙂

  2. ChandelierHome kirjoitti:

    Kiitoksia Sanna! Sillä on onneksi kaikki hyvin, kyse oli kevätkohtauksesta ja kaikki labr. Arvot normaalit nyt jo 💚

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *