Hae
Chandelierhome

3 x pientä hyvää tekoa sisustaessa

Millaisia eettisiä ja ekologisia valintoja sisustaja pystyy tekemään? Hyviä ratkaisuja joiden hankinnassa on merkinnyt työ niiden takana, materiaalien ekologisuus ja eettisyys ylipäätään. Niitä on yllättävän paljon ja ajattelin nyt koota tähän niistä osan kertoen miten tämä näkyy omissa valinnoissani. Hyvissä valinnoissa ei mielestäni tarvitse olla joko tai, vaan pienilläkin asioilla on merkityksensä. Alla esittelen omat vinkkini näihin pieniin, hyviin valintoihin.

KIERRÄTÄ

Kierrätys näkyy meillä piensisustamisesta aina isoimpiin hankintoihin, esimerkiksi moni lempimaljakkoni on kirpparilta ja meidän päältäajettava ruohonleikkuri on ostettu käytettynä. Omaa poistuvaa vaatemallistoa kotona vähennän myymällä eteenpäin, antamalla läheisille tai viemällä lähetyskirpparille.


ANNA ARVO PALVELULLE

Tässä korostuvat pienyrittäjät. Ison ruokakaupan sijaan hankin leikkoni mieluummin kukkakaupasta ja makean himooni huristelen nykyään pienelle kioskille karkkiostoksille Prisman sijaan.  Kesäkukat hankitaan myös enemmin puutarhoilta kuin marketeista.

EI HALPATUOTANNOLLE JA KOPIOILLE

Minulla on bannissa nykyään kaikenmaailman Wishit sekä Ebayt ja pyrin suosimaan laadukasta ja alkuperäistä. Panostaminen pitkäikäisyyteen tuotteessa on aina järkevää.

Ajatus ekologisuudesta ja eettisyydestä sisustamisessa saa minut ahdistumaan, koska rakastan shoppailua ja kodin piristämistä milloin milläkin. Onneksi olen alkanut huomattavasti harkitsemaan hankintojani ja suosin kierrätystä jälleen enemmän. Kirpputorilta bongattu uusi pieni maljakko 50 centillä tuo mukavasti uutta tuulta kotiin ja eteenpäin annetut kynttilänjalat lämmittävät niin saajan kuin antajan sydäntä. Täällä tultiin kunnon flunssaan lomareissun jälkeen ja nyt saa hyvällä omatunnolla viettää sadepäiviä sisällä kun kelikin jäähtyi perinteiselle Suomen kesä-asteelle. Järkyttävän kylmää, ainakin meillä täällä päin. Mukavaa viikonjatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *