Hae
Chandelierhome

Minulla ei ole astiastoa

Näihin tunnelmiin päättyi ajatukseni kun hörpin nuhakuumeessa, kurkku järkyttävän kipeänä kauramaitokahviani maistamatta siitä juuri mitään pari päivää sitten. Huomioni herätti Ikean korkea muki josta tykkään usein juoda kahvia, vettä, pirtelöä ja milloin mitäkin. Minulla ei ole astiastoa ja nyt puhutaan juhla-astiastosta.

Saan toisinaan puuskia joiden takia alan jopa stressaamaan näistä puuttuvista kipoista ja kannuista, vaikka meillä ei ole kertaakaan edes ollut mitään niin hienoja juhlia joissa niitä voisi käyttää. Astiaston omistamisella on ehkä itselleni myös toisenlainen merkitys, sillä onhan molemmat siskoni alkaneet jo lapsena kerätä tulevaa astiastoa. Sellainen vain kuuluisi olla aikuisena, ajattelen. Mutta toisaalta kun kurkistan monen ystäväni kaappiin luvan kanssa, ei heilläkään astiastoa näy. Ehkä ajat ovat sen suhteen muuttuneet? Sen ainakin tiedän että toinen siskoistani möi astiastonsa täysi-ikäisenä pois koska se ei vastannutkaan sitä samaa linjaa mieltymyksessä näin aikuisiällä. Eli jos astiaston jo omistaisin, olisi se hyvinkin minut tuntien voinut vaihtua ensimmäisen kerran jo rippijuhlien jälkeen.

Pari vuotta sitten aloin keräämään Villeroy & Bochin New Wavea kunnes pari kk sitten tajusin ettei se olekkaan se oikea juhla-astiasto minulle. Koen sen liian massiiviseksi juhlakäyttöön ja  onneksi näitä ei ehditty hankkia niin paljon ja ne voivat jäädä hyvinkin vaikka illastujaisiin, sellaisiksi paremmiksi astioiksi vieraita varten yms. Haluan elämäni juhliin jotain ajatonta, yksinkertaista ja selkeää. Ei liian rönsyilevää eikä raskasta. Mies pyörittelee silmiä, kun kerron ajatuksistani hänelle, eikä ihme. Joutuihan hän maksamaan puolet näistä meidän nykyää vain illanistujaisiin tarkoitetuista asioista vaikka niiden piti olla alku juhlakipoille.

Kun sitä astiastoa ei tosiaan ole, voisin rueta sitä kerryttämään harkiten. Ekan kuvan Iittalan viinilasi on hyvä alku, ehkä sillä saan luotua oikean suunnan pikku hiljaa kohti sitä mitä haluan katsoa lämmöllä seuraavat 50 vuotta ainakin kahvipöydässä. Loppuun pari erilaista astiastoa joista jokainen minua jollain tapaa miellyttää! Täällä on pikku hiljaa päästy terveiden kirjoon, mitä nyt aamulla niistin vielä vihreää räkää, mutta kuitenkin päivä on tuntunut sellaiselta kuin lomapäivän pitääkin. Miten ihanalta tuntui lähteä pienelle yölenkille ja käydä poimimassa parin kilometrin mittaiselta lenkiltä kukkia kotia sulostuttamaan.

KUVA: Mariefleur astiasto Villeroy & Boch RoyalDesign

 

KUVA: New Fresh Basic Villeroy & Boch Hobbyhall

 

2 kommenttia

  1. Lumo Lifestyle kirjoitti:

    Minulla ei ole mitään kaikenkattavaa astiastoa, korkeintaan kuuden lautasen sarjoja – ja kaksi 12 kavikupin/lautasen sarjaa jotka ovat tulleet perintönä ja ovat harvoin käytössä.

    Sen sijaan saatan kattaa pöydän juhlissakin eripariastioilla, joita yhdistää valkoinen pohja ja sininen kuvio, vanhat kirppareilta hankitut ruokailuvälineet ja lasitkin ovat eriparisia. Silti lopputulos on jotenkin harmoninen ja ainakin omaa silmää miellyttävä.

  2. ChandelierHome kirjoitti:

    Heippa Lumo Lifestyle ja kiitoksia kommentistasi 🙂

    Valkoisen ja sinisen yhdistelmä kuullostaa jo kauniilta ja sitä se varmasti on. Tämäpä justiinsa , kun vaihtoehtoja on tosiaan niin monia ja tapoja luoda kattauksia, tällainen eripari kattaus kuullostaa ihanan rennolta ja modernilta, täytyy kokeilla joskus kunhan sen juhla-astiaston saan kerättyä. Tuntuu että pää on ihan pyörällä kun vaihtoehtoja on niin paljon! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *