Hae
Chandelierhome

On ok olla väärässä

Minulla kesti pitkään ennen kuin pystyin myöntämään edes itselleni olevani joskus väärässä. Olin tottunut aina sanomaan viimeisen sanan ja minut tuntevat, tietävät huonot puoleni myös. Iän karttuessa olen oppinut sen ettei se viimeinen sana sisällä painoarvoa sen enempää kuin toiseksi viimeinenkään ja joskus voi vetäytyä suosiolla itse ensin. Viime aikoina olen pohtinut omaa mielialaani useamman kerran kuin yhdesti ja tullut joka kerta siihen tulokseen että jotain on tehtävä. Kaikenlainen itselleen valehtelu elämässä ylipäätään ei ole hyväksi ja pipoa on vain löysättävä ja etsittävä se positiivisuus taas sieltä jostain missä se vielä esimerkiksi vuosi sitten loisti kirkkaana ja kauniina. En tunne oloani hyväksi jatkuvan ärtymyksen ja taistelunhalun keskeltä, vaan pidän siitä minusta enemmän, joka oppi vaikenemaan ja katsomaan hymyssä suin silmiin eri mieltä olevaa. Sillä se on ihan varteenotettava vaihtoehto, välttää ne konfliktit etukäteen. Mutta töykeää, tarkoituksella toista loukkaavaa käytöstä ei tarvitse kenenkään sietää. Viisas vaikenee ei siis pidä aina paikkaansa, sillä onko oikeasti viisasta sallia esimerkiksi työpaikalla kiusaaminen?

 

Ensimmäinen askel oli helppo, katsoa yksinkertaisesti peiliin. Toinen askel, ei niin helppo. Se tuntui inhottavalta ja jopa nöyryyttävältä myöntää ensimmäisen kerran ääneen toiselle:
 ” Nyt minä olen kyllä väärässä, sinä olet ihan oikeassa. ”

Mutta tiedättekö mitä? Sen jälkeen olo helpottuu, taakka putoaa harteilta ja aihe tuntuu jopa neutraalilta ja naurettavalta jälkikäteen. On helppoa todeta jatkossakin olevansa yksinkertaisesti vain väärässä ja niin sitä saa hiljalleen kesytettyä sen valoilleen päässeen sisäisen pirttihirmunsa. On siis ok olla väärässä joskus.

Tätä päivää olen odottanut. Lähdetään ystävättären kanssa patikoimaan varmaan ekaa kertaa jonkun luokkaretken jälkeen tyyliin ja sen jälkeen korkkaillaan rauhassa viiniä ja nautitaan hyvästä ruuasta sekä seurasta. Kotipaikka täältä tullaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *