Hae
Chandelierhome

Epärehelliset bloggaajat

Kuumentiko helle mun pään vai mikä, mutta olen miettinyt tänään paljon joidenkin ihmisten epärehellisyyttä, moraalia ja jopa itsetuntoa. Nyt on kyse Instagramin ostetuista seuraajista ja siitä miten jotkut käyttävät niitä hyväkseen bloginsa yhteistöissä.

Olen parikin kertaa maininnut blogini puolella pysyväni ei kaupallisena blogina ja siihen on syynsä. Ensiksikin en ikinä voisi alkaa niihin ainoastaan sillä periaatteella että minä nyt vain näen vaivaa tähän harrastukseeni niin paljon että minun kuuluisi siitä saada jokin hyvitys. Eikös niihin harrastuksiin aika moni muukin panosta yleensä täysillä joten miksi minä olisin poikkeus? Tällainen tuntuisi itsekkäältä ja ahneelta käytökseltä.

Tärkein syy on kuitenkin se, että tiedän ettei blogillani ole yksinkertaisesti tarpeeksi mainos tai markkina-arvoa yritykselle ja siitähän siinä on kyse loppupeleissä, bisneksestä jossa molempien osapuolien kuuluisi hyötyä. Tai oikeastaan kolmen. Lukijat ansaitsevat alekoodinsa ja totuudenmukaiset vinkit oikeasti hyviin tuotteisiin ja palveluihin.

En tiedä enää kumpi tunnetila minulla aiheen suhteen vallitsee enemmän. Inho vai sääli? Sillä onhan se tosi surullisen säälittävää että jonkun täytyy pönkittää itsetuntoaan ostetuilla seuraajilla. Ja miten inhottavaa että  siitä taloudellisesti myös hyötyy. Oikeastaan rikollisen inhottavaa, petoksellista.

Nämä huijarit vievät arvoa ja uskottavuutta meiltä rehellisiltä bloggaajilta ja etenkin niiltä jotka tätä tekevät oikeasti myös työkseen. Niiltä jotka maksavat tunnollisesti verot yhteistyön palkkioistaan ja oikeasti antavat myös jotain yritykselle, eivätkä pelkkiä tekaistuja seuraajia.

Olen aiheesta nyt saanut saarnata niin mun Instassa storiessin sekä profiilin puolella, yhdessä Facebookin suljetussa ryhmässä ja nyt täällä. Jos edes yksi huijari alkaisi tämän myötä  miettimään toimintaansa olisin tyytyväinen. Elkää huijatko.

Muuten mukavaa, uuden helleviikon jatkoa kaikille!

16 kommenttia

 1. Pellavaajapastellia kirjoitti:

  Minua on syytetty joskus siitä että olen ostanut instaseuraajani. Väite tuntui silloin ja tuntuu edelleen pöyristyttävältä. Kai se huhu lähti siitä kun sain seuraajia lyhyessä ajassa valtavan paljon. Seuraajien ostaminen on juuri kuten sanoit, säälittävää ja väärin, varsinkin jos yrittää vielä hyötyä siitä aineellisesti ja väittää että seuraajat olisivat aitoja. Itseäni ei koko instagram enää kauheasti kiinnosta, ainakaan tällä hetkellä, aivan sama paljonko mulla on seuraajia. Mietinkin, mistä edes tietää kuka on ostanut seuraajia ja kuka ei? Mistä voit päätellä että joku on tehnyt niin? Se mitä tulee yhteistöihin, otan niitä jonkin verran vastaan, sillä saan siitä tarpeellista taloudellista hyötyä (jonka olen mielestäni myös ansainnut) ja lukijat saavat kivoja arvontoja ja alennuksia. Blogi on mulle työn ja harrastuksen yhdistelmä, eikä siitä pitäisi kenekään ajatella että se on itsekästä. Ymmärrän kuitenkin jos joku ei halua tehdä blogistaan kaupallista. Tosin en tiedä yhtäkään suosittua blogia joka ei sellainen olisi:)

 2. Miina kirjoitti:

  Mä kans kyllä oon ihmetellyt tota seuraajien ostamista.. oikeasti miksi? 😀 mulle on ainakin ihan sama kuka mua seuraa instagtamisa ja mieluummin toivon että ne ketkä seuraa nii oisivat sellaisia joita oikeasti mun kuvat jopa kiinnostaa! Mua on kans vähän alkanut ärsyttää jopa blogien kaupallinen meininki, jotkut lempparibloggaajat on kaupallistunut aivan täysin ja sellaiset ”tavalliset” postaukset jää kokonaan pois :/ tuon takia en itsekään jaksa enää tehdä blogiini niin paljoa yhteistöitä, haluan että blogi pysyy kuitenkin rakkaana harrastuksena ja teen ainoastaan yhteistöitä sellaisten firmojen kanssa jotka sopivat itselleni ja lukijoilleni 🙂

 3. ChandelierHome kirjoitti:

  Kiitoksia Annika!

  Ostetut seuraajat tunnistaa esimerkiksi jo pelkästään tykkäyksien määrästä suhteutettuna seuraajiin, niiden nopeasta ilmestymisestä. Itse seuraajat ovat selvästi myös todellisesta seuraaja virrasta poikkeavia yms. Myös äkillinen, esim. eilen 200 seuraajaa ja seuraavana päivänä yli tuhat seuraajaa vaikka kuvia ei olisi edes lisätty kuullostaa vain epärealistiselta. Ja varmasti monia muita esimerkkejä myös olemassa.

  En tarkoittanut sitä että blogiyhteistöiden teko olisi yleisesti tuomittavaa vaan sehän on oikeasti monen ihmisen työ. Sinun bloggasi on todellista markkina-arvoa sen lukijakunnan vuoksi jo joten siinä ei ole mitään ihmeellistä enkä ole sellaista itsekkääksi väittänyt 🙂

  Itsekästä minun mielestä on se jos blogilla ei lukijoita juurikaan ole ja silti ajatellaan että kun siihen aikaa käytetään niin paljon niin siitä täytyy joku hyvitys saada ja epäilen että nämä tyypit maksavat esimerkiksi veroja kuten pitää jos ajatusmaailma on jo se että kunhan vain itse tästä hyödyn eikä ns. ammattillinen näkökulma että tämä on työ mistä molemmat hyötyy ja ennenkaikkea lukijat jotka ovat suurella seuraaja määrällään tämän mahdollistaneet.

 4. ChandelierHome kirjoitti:

  Kiitoksia Miina.

  Olen samoilla linjoilla kanssasi. En jaksaisi itsekkään lukea blogia jonka sisältö on pääasiassa kaupallista. 🙂

 5. Jenna / Simplified living kirjoitti:

  Mä olen ymmärtänyt, että seuraajien ostaminen olisi laitonta. Epärehellistä se on joka tapauksessa ja suuressa maailmassa varsin tavallistakin esimerkiksi julkisuuden henkilöillä.

  Mielestäni seuraajien ostaminen on myös tietynlaista koruptiota, sillä siinä käytetään rahaa lahjuksena olemaan toisten silmissä jotenkin uskottavampi. Tai ainakin niin kauan, kunnes totuus valkenee.

 6. Satu kirjoitti:

  Annikan kohdalla kyllä luvut ihan epärealistisia, sen ymmärtää jokainen. Selitykset sen mukaisia.

 7. ChandelierHome kirjoitti:

  Kiitoksia Jenna.

  Joo varmasti totta. Epärehellistä ja väärin kyllä.

 8. ChandelierHome kirjoitti:

  Mä en joka tapauksessa nyt Annikaa tällä postauksella tarkoittanut. Hänellä on aito lukijakunta varmasti blogissaan.

 9. ChandelierHome kirjoitti:

  Hyvin kirjoitettu muuten, tuo korruptio yms. Samaa mieltä siitäkin. Jotain sivustoja vissiin on olemassa josta pystyy tarkistamaan näitä feikkiseuraajia yms.

 10. Pellavaajapastellia kirjoitti:

  Sadulle: Millä tavalla luvut on epärealistisia, en ymmärrä. Monilla suomalaisilla sisustustileillä, todella monilla, on noin 100 000 seuraajaa. Se ei ole oikeasti edes paljon kun miettii miten paljon instassa on käyttäjiä. Miljoonia seuraajia sisältävät tilit on jakaneet mun kuvia silloin alussa, siitä seuraajat mulle tuli. Tuntuihan se itsestäkin ihmeelliseltä. Tunnen monia somettajia joilla on paljon seuraajia. Hekään ei ole ostaneet seuraajia. On yhtä säälittävää syyttää siitä toisia kuin ostaa seuraajia.

 11. Pellavaajapastellia kirjoitti:

  Jennalle:on se varmaan laitonta. Saisi ainakin olla! En tiedä ketään joka olisi ostanut seuraajia. Tuntuuu hassulta että joku haluaisi niitä ostaa:)

 12. Satu kirjoitti:

  En syyttänyt ostamisesta, jos luet tarkkaan. Ihmettelyä kyllä herätti, nopeasti ja paljon. No, nyt on asia selitetty, joten jatketaan kesän viettoa.

 13. Limonaria kirjoitti:

  Hmmm.. mielenkiintoista. Itselläni on vain vähän seuraajia, enkä kyllä ole niiden ostamistakaan harkinnut. Tokkopa minulla siihen rahaakaan olisi laittaa 😀 Niitä olisi toki kiva saada lisää ihan vain sisällön seurauksena. En kuitenkaan ehkä näe asiaa niin kovin ongelmallisena siksi, että eivät kai ihmiset ja yritykset nyt pelkän seuraajamäärän perusteella omia päätelmiään tee. Kai siinä nyt se sisältö itsessään vaikuttaa, että ryhdytäänkö yhteistyöhön tai haluaako yksittäinen ihminen jonkun sepustuksia seurata, eikä se, kuinka moni muu seuraa. Haluaisin siis uskoa, että ihmiset eivät ole vain sokeita laumaeläimiä 🙂

 14. ChandelierHome kirjoitti:

  Heippa Limonaria ja kiitoksia kun osallistuit keskusteluun.

  Ihan totta, onneksi osa yrityksistä osaa katsoa myös sisältöä ja ennenkaikkea sitä laatua, mutta on myös näitä jotka seuraavat vain määriä joilla kuvitellaan olevan suurikin mainos-arvo. Nämä kaukaa viisaat yritykset osaavat vaatia myös blogin lukijatilastot Analyticin kautta, eikä esimerkiksi tämän bloggerin joka ei ole realistinen ja hyvä niin.

  Seuraajien ostaminen on tosiaan mielenkiintoinen ilmiö ja mua ei ole koskaan aikaisemmin häirinnyt se jos joku haluaa itsetuntoaan niillä kohottaa, se on hänen asiansa. Mutta tämä yhdistettynä kaupallisiin yhteistöihin on väärin.

  Mukavaa viikonjatkoa 🙂

 15. Anonyymi kirjoitti:

  Tuo Google Analytics ei ole yhtään sen luotettavampi, kun blogin omat tilastot.

 16. ChandelierHome kirjoitti:

  Heippa Anonyymi ja kiva kun osallistuit keskusteluun.

  Itseasiassa se on vaan luotettavampi ja se on ihan yleisessä tiedossa blogimaailmassa. Esimerkiksi yleensä portaaleihin vaaditaan Analytics, eikä riitä Bloggerin tilastot koska ne ei vaan ei ole luotettavat vaan määrä saattaa heitellä useilla tuhansilla .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *