Hae
Chandelierhome

Pientä arjen luksusta

Kohta sitä kilistellään viikonloppuna ja siitä ei muuten olisi kuin pari viikkoa ja jään lomalle. Taas. Oletteko muuten ajatelleet miten paljon me saadaankaan täällä Suomessa yleensä lomia viettää? Esimerkiksi kunnallisella puolella.

Tällä hetkellä minulla on vuosittain 28 lomapäivää ja parin vuoden päästä kun olen ollut kymmenen vuotta alalla (Miten tää aika menee niin nopeeta?) nousee se parilla päivällä, eli silloin jo kuusi viikkoa. Huh. Ei sitä sijaisena ollessa arvannut miten paljon sitä oikeasti saa pitää lomaa. Sain siis vakituisen työpaikan keväällä ja olen nyt ihan innoissani kun minulla on nyt edessä syysloma jonka jälkeen pidän lomaa sitten jo keväällä.

 

Mutta se loman haaveilusta. Pitkästä aikaa huushollissa koristaa leikkokukat jotka hankin suosikki kauppiaaltani Iisalmesta. Pidin kesän taukoa näistä (yhtä neilikkakimppua lukuunottamatta) ja se kannatti. Tuli hyvä mieli kun sai vähän säästää ja nyt taas voi hyvällä omatunnolla hemmotella itseään ja kotia toinen toistaan kauniimmilla kimpuilla. Olisin poiminut vielä kerran kukat omalta kotitieltä, mutta enemmistö kukista on jo nuupahtanut. Heiniä poimin nyt jo etukäteen ettei tarvii lähteä uppohangesta poimimaan niin kuin viime talvena. Se oli kyllä muuten ihana reissu, paistettiin makkaroita ja keitettiin kahvit sillä trangialla vai mikä lie. Hilukin oli mukana. Talvella muuten alkoi tämä kukkakauppojen suosiminen. Toiset ostavat vaatteita joka kuukausi. Minä ostan kukkia (Paitsi silloin kesällä).

 

 

Tuttuun tapaan levittelin ostetut leikot useampaan maljakkoon ja alkoi näiden jälkeen tehdä taas mieli viherkasvia sisustukseen. Katsotaan millaisen hankin seuraavalla kerralla  ja minkä aikaa hän voi hyvin. Mukavaa keskiviikko päivää kaikille! Kohta pitäisi malttaa pysähtyä pienille päiväunille ennen yövuoroa.

2 kommenttia

  1. 1darem kirjoitti:

    Minäkään en kesällä osta leikkokukkia. Pihalta saa mitä tarvii. Nyt ostin krysamteenin. Neilikoista ja tulppaaneista tykkään. Ruusuista en niinkään. Hyvää yövuoroa😄.

  2. ChandelierHome kirjoitti:

    Heippa taas 1darem 😊

    Minäpäs niin samaistun sinuun, neilikat ja tulppaanit on ihania, etenkin tulppaanit. Harmittaa kun niitä vain keväisin saa. Ruusuista en minäkään hirveästi välitä, paitsi nämä kuvissa näkyvät preeriaruusut 😍
    Mukavaa viikonjatkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *