Hae
Chandelierhome

Viikko yhtä maanantaita

Herään niskat jumissa ja räväytän silmät auki. Tytöt huomaavat tämän heti ja työntyvät molemmat mun päälle vaeltamaan. Vilma ei voi sietää jos kuka tahansa muu saa huomiota eli silitystä joten hän alkaa murisemaan matalalla äänellään. Hilkka taas ei muuten vain katso silmille hyppimistä ja alkaa nostaa huulia pennulle. Mua vaan ärsyttää. En muista mikä päivä edes on, mutta nukuinpa sitten klo 15:00 asti. Yövuorosta rytmi siis käännetty epäonnistuneesti normaaliksi.

VIIKKO YHTÄ MAANANTAITA
Siltä nyt tuntuu. En tiedä johtuuko se tuosta viikonlopun riennoista, jotka nyt jälkikäteen painavat vielä kroppaa ja mieltä, vai odotanko mä niin nyt vain sitä mun syyslomaa kun kesäloma meni vähän persiilleen kun olin sen melkein kokonaan kipeänä, enkä älynnyt edes hakea sairaslomaa siitä. Napsautan kahvit tippumaan, soitan siskolle ja valitan. Taakka alkaa valua pois harteilta ja kahvikin on valmis. Silti mieltä painaa ja se on ensiviikon maanantai jolloin Hilkka viedään ortopedille
KIPUPIIKKEJÄ JA EPÄMÄÄRÄISIÄ OIREITA 
Viikonloppuna Hilkalla tuli niin sanottuja kipupiikkejä yllättäen. Ne iskivät lähinnä silloin kun hän Vilman kanssa riehui pihalla, mutta myös muutaman kerran ihan ilman mitään ulkopuolisen kosketusta. Nopea ulvahdus ja parin sekunnin mittainen vaisu koira. Sitten jatketaan jo taas riehumista.

Viime kesänä käytin Hilkkaa hierojalla. Hän huomasi alaselän puolella jumia ja suositteli osteopaattia. Osteopaattilla huomattiin samaa ja hän suositteli tarvittaessa selän ja lonkkien kuvausta. Lonkat, polvet ja silmät olinkin jo päättänyt tutkituttaa jo ihan sen takia että saan itselleni mielenrauhan, mutta myös siksi että haluan tukea kasvatustyötä. Viime vuonna en niitä kuitenkaan vielä kuvauttanut kun en ehtinyt ryhmätarkkiin mukaan ja päätin siirtää nämä hommat tälle vuodelle.

 

Lenkkeillessä Hilkka jostain syystä jättää askelia välistä oikealla takajalalla. Riippuen vauhdista, välillä hän kävelee normaalisti mutta varsinkin alussa tahdin ollessa nopeatempoinen ja koiran innon kovin korkealla, alkaa jalan oireet. Oiretta ilmenee vain hihnan kanssa liikkuessa, ei koskaan kotipihalla ilman hihnaa kävellessä tai juostessa. Käytiin eläinlääkärissä joka tutki polvien ja jalkojen liikerataa, mutta kaikki oli normaalia.
Nyt odotellaan tulevaa maanantaita johon sain ajan ortopedille ja aletaan selvittelemään näitä kaikenlaisia mystistiä oireita. Ellei jotain akuutimpaa tule niin toki sitten mennään jo heti tavan eläinlääkäriin. Hilkalla on tiedossa oikein touhuntytön syksy, kun ensin nämä ortopedin ajat, sitten minun syyslomalla hammaskiven poisto ja viimeisenä sterilisaatio. Toivottavasti juoksut ei ehdi alkaa ennen sitä. Jos ehtii, niin sitten talvella. Kesälle en leikkausta halunnut helteen ja mätäkuun vuoksi.
Mukavaa maanantaita siis jokaiselle. Pitäkää peukkuja ettei mitään vakavaa olisi!

2 kommenttia

  1. Kati / Villa Valko kirjoitti:

    Voi Hilkkaa. Toivotaan, että syy selviää pian. Paljon rapsutuksia karvaturrille. ❤️

  2. ChandelierHome kirjoitti:

    Kiitoksia Kati <3 Onneks pian on jo maanantai ja kipupiikkejä ei toistaiseksi ole enää ollut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *