Hae
Chandelierhome

Nyt alkoi syyssiivous, näin se etenee

Syy miksi en muuten suosi blogissani  kovinkaan usein kuvia itsestäni on just tämä. En vain osaa olla niissä ehkä järkevästi.

Mutta mikäs olikaan sen parempi tapa viettää ykkösvapaata kuin aloittaa syssysiivous (eli syyssiivous) viime torstaina. Mulle sen merkitys on aina ollut jollain tapaa myös henkinen, aivan kuten kevätsiivouksessakin: Se puhdistaa, tulee hyvä mieli kun näkee oman kädenjälkensä ja nurkkiin saa tilaa taas enemmän. On helpompi yksinkertaisesti hengittää. Varsinkin näin pölyallergisena.

ENSIN HELPPO, SITTEN TYLSÄ 
Aloitan aina keittiöstä. Laitan läppäriltä kuulumaan jotai kotimaista ohjelmaa mitä sillä hetkellä seuraan (esimerkiksi nyt hemmottelen itseäni elokuun kunniaksi vanhoilla BB jaksoilla ) ja alan siivota. Samalla voi napsauttaa kahvit tippumaan ja hörpätä ne kun keittiö on valmis.

Sen jälkeen hoidan pois alta jonkin tylsän huoneen, kuten kodinhoitohuone ja tässä vaiheessa yleensä en kuuntele edes musiikkia etten vain uppoa ajatuksiini vaan homma tulee hoidettua tehokkaasti pois alta. Näin homma jatkuu, seuraavaksi taas helposti siivottava huone ja sen jälkeen taas vaikeampi. Ettei pääse uuvahtamaan jos hoitaa alta kaikki tylsimmät huoneet ensin.


PILKO OSIIN

Hieman saman toistoa, eli sen lisäksi että edetään huone kerrallaan, voin toisinaan pilkkoa myös vielä huoneen osiin. Esimerkiksi eilen illalla puhdistin vielä muutaman keittiön laatikon. Tänään ennen töitä puhdistin pari laatikkoa taas ja niin homma vain jatkui, eikä tunnu raskaalle kun sen jakaa osiin eikä raivosiivoa kerralla koko mökkiä. Kohta on keittiö valmis, sitten sinne tylsään huoneeseen.

KIERRÄTÄ, LUOVU TURHASTA 

Jotta saisin sen henkisesti puhdistuneen olon, tämä vaatii konmarittamista. En yleistä, mutta ainakin itselleni tulee rentoutunut olo kun kaikesta turhasta luovutaan ja tilalle tulee lisää säilytystilaa. En tiedä onko tämä sitten myös hyvä syy hankkia lisää täytettä kaappeihin, mutta helposti sitä tavaraa vaan aina alkaa kertyä.

VIIMEISENÄ IKKUNAT

Tästä on meidän syksy tehty. En tykkää pestä ikkunoita alku tai keskikesästä, vaan niiden pesu sijoittuu ihan loppuun tai syksyn puolelle. Ettäs tiedät.

Miten sinun syyssiivouksesi sujuu? Maanantaina ollaan jännän äärellä kun Hilu viedään eläinlääkärille niiden kipupiikkien takia mistä kerroin tässä postauksessa. Pitäkää peukkuja edelleen! Mun pitäisi saada nyt nuijanukutus, koska koen vaikeuksia tuuduttaa itseni uneen näin iltavuoron jälkeen ja huomenna alkaisi työt jo klo 06:30. Öitä!

6 kommenttia

 1. 1darem kirjoitti:

  Eilen pesin kaikki ikkunat ja joka välin niistä. Tuli hyvä mieli. Minä myös pilkon siivoamista. Viikkosiivouksessakin saatan jotku tympeimmät jutut tehä jo edellisenä päivänä ja toisena loput. Yläkerran eri päivinä ku alakerran.

 2. Miina kirjoitti:

  Mä kans niin odotan et saisin alkaa kotona tekee syyssiivousta! Vaikka kaikki tavarat tuli muutossa laitettua melko järjestykseen, on tossa vuokrakämpässä niin paljon pinttyneitä tahroja että haluaisin siivota koko huushollin kunnolla kuntoon 😀 sais varmaan itselleenkin sellaisen mielenrauhan kun kerkeis tekee kunnon siivouksen ja vois alottaa sitten rauhassa syksyn vieton!

 3. Marjut kirjoitti:

  Todella toimiva idea mutta miksi oi miksi aina muka niin vaikea toteuttaa 😀 Mistä tuo ihana nojatuoli?

 4. ChandelierHome kirjoitti:

  No niinpä, alku näköjään itselläni ainakin helppoa, nyt jo tökkii siivoamiset. Mutta onhan tässä tätä syksyä hyvinkin aikaa tehdä. Nojatuoli on Elloksen Lennox nojatuoli :), aivan ihana mutta harmittaa kun en älynnyt tätä tilaessa että siinä ei ole irrotettavat päälliset.

 5. ChandelierHome kirjoitti:

  Oih. Siellä sitä vasta kädenjälkensä näkee kun pinttyneet tahrat saa pois 🙂 Tätä haen jotenkin itsekkin, mielenrauhaa jonka jälkeen on aikaa sitten posket punaisena niitä lehtiä haravoida.

 6. ChandelierHome kirjoitti:

  Näin se etenee 🙂 Samanlaisia ollaan tässäkin asiassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *