Hae
Chandelierhome

Hilkan välilevyn kalkkeuma

Siinä selvisi syy viime aikoina piinanneihin kipupiikkeihin Hilkalla joista kerroin tässä postauksessa. Viime sunnuntaina kävin nappaamassa äitin meille ekaa kertaa yökylään ja odotellessa maanantaina, tuota tuomionpäivää me ehdittiin parantaa hieman maailmaa, käydä maakuntamatkalla ja pitää vielä elokuvailta.

MAANANTAI

Lähdettiin Kuopion Kekkiin. Siellä annoin eläinlääkärille vapaat kädet tarvittaviin tutkimuksiin, kuten kuviin ja hänhän otatti ne kaikki sitten. Kaikki otettiin virallisena koska haluan tukea kasvatustyötä ja samalla tutkittiin myös polvet. Lonkat, polvet, kyynärät priimaa, mutta.

Kuten otsikkokin sen jo kertoo. Selästä löytyi lannerangan seudulta välilevystä kalkkeuma.MITÄ TÄMÄ TARKOITTAA? 

Olin tästä hieman hämilläni, sillä en älynnyt asiasta mitään. En tiennyt miten huolissani minun pitäisi olla ja pyysinkin eläinlääkäriä vääntämään asian minulle rautalangasta. Hoito-ohjeet olivat ainakin selkeät: Tarvittaessa kipulääkettä, hyvä lihaskunto ja hieronta.

KUVA: SIRPA KANANEN

Asiaan perehtyen, tutuilta kysyen ja eläinlääkärin sanoja muistellen olen ymmärtänyt seuraavaa: Välilevyn kalkkeumat ovat periytyviä, on normaalia että ne ovat näin nuorella koiralla, koska ne muodostuvat usein jo parin vuoden ikään mennessä jos taipumusta vain on. Tärkein hoitomuoto näihin on hyvä lihaskunto joka tukee selkää riittävästi ja tarvittaessa kivunhoito.

Eläinlääkäri myös veikkasi viime aikaisia kipupiikkejä enemmänkin lihasjännityksestä johtuvaksi ja siksi hieronta, että jännitys saadaan pois. Hän kertoi tietävänsä monia koiria joilla on sama kalkkeuma, mutta nämä ovat täysin oireettomia sillä lihaskunto on kunnossa. Eli meidän täytyy saada Hilkalle nyt enemmän myös lihasmassaa ja minä aloitan koirahieroja kurssin sen takia että haluan suoda nämä rentoutukseenkin tarkoitetut hieronnat kotona, tutussa käsittelyssä.

Jatkossa siis tiedossa opiskelua koiranhieronnan saloihin, enemmän urheilua ja toivotaan että Hilkka saisi elää kivutonta, normaalia koiran elämää vielä monta vuotta. Nyt lähden yövuoroon ja sittenpä oliskin loma, ai että.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *