Hae
Chandelierhome

Halloween lähestyy – musta viehättää muutenkin

Kymmenen vuotta sitten kokeilin ensimmäisen kerran sisustaa pieneen yksiööni reilulla kädellä mustaa. Se oli väri, tai oikeastaan hyvin mustavalkoinen kanta itselläni jossain vaiheessa: tummalla tai vaalealla. Joko tai.

Olen niin hyvilläni siitä että olen asiassa kehittynyt ja suhtaudun sisustamiseen ylipäätään nykyään tosi neutraalisti. Kaikki värit sopivat saman katon alle ja oikeastaan millään ns. virallisilla määrityksillä tai linjoilla ei ole mitään merkitystä, kun on kyse omasta kodista.

 

 

 

Kun meillä vallitsi maalaisromanttinen-kausi kokeilin pitkästä aikaa mustia kalusteita ja epäonnistuin. Jokin mättäsi näkymässä ja en edes tiennyt mikä.

Sisustamisessa on epäonnistuttu silloin kun yleisnäkymä ei miellytäkkään ja koetaan tarvetta muutella sitä kokoajan. Toisaalta vain joskus makuasiat muuttuvat ja asiassa edetään ikäänkuin kehittyen, kokeilemalla askel kerallaan ennenkuin löytyy just se itselle passeli vaihtoehto. Minä en ainakaan ole niin täydellinen sisustaja etten tekisi joskus hutiostoksia tai muuten vain katuisi joitakin asioita kotonani.

Ihastuin reilu vuosi sitten modernimpaan, selkeään ja sellaiseen hieman minimalistiseen tyyliin ja tuntuu että vihdoinkin on löydetty se mun juttu. Tämän myötä musta alkoi taas viehättämään ja onhan se oikeasti tyylikäs, ajaton vaihtoehto joka erottuu. Se sopii melkein minkä kanssa tahansa ja jotenkin ryhdittää sisustusta, tuo muille sävyille kontrastia.

Tänä vuonna Halloweeni ei näy meillä arjessa erityisesti, mutta sisustuksessa ehkä jos innostun ostamaan muutaman oranssin kynttilän. Useampana vuonna sitä on saanut kilistellä mustalla pöytäliinalla anoppilassa, kissansilmä piilarilla ja hyvällä ruualla, juomalla ja seuralla. Halloween lähestyy, mutta sen viljelemä musta viehättää muutenkin. Leppoisaa viikonloppua kaikille! Täällä alkaa olla energiat kohdillaan eikä siis väsytä kokoajan enää. Eilen menin pitkästä aikaa toisen mummon luo yötä ja oli kyllä mukava olla mummon patojen äärellä. Aamusta lähdettiin aikaisin jo liikkelle kauppoihin ja kirpputoreille. Palataan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *