Hae
Chandelierhome

Miksi rakastuin designiin?

Olen aina rakastanut kauniita tavaroita ympärilläni. Mitä enemmän, sen parempi oli mun motto vielä pari vuotta sitten.

Harvoin olen se tyyppi joka löytää heti etsimänsä, vaan kuljen useita polkuja. Niin kävi myös sisustuksessa ja meidän kotona nähtiin niin erilaisia tyylejä. Maalaisromanttista, klassista ja koristeellista, sellaista jossa käytetään paljon hopean väriä ja kromi pintoja. Kutsun sitä myös bling-blig tyyliksi.

Sitten hullaannuin modernimmasta tyylistä. Ja nyt tuntuu että se oma juttu on vihdoin löytynyt. Naisellinen tyyli sisustuksessa on säilynyt, mutta sitä on hillitty huomattavasti.  Meillä asuu myös mies ja sen ehkä huomaa myös paremmin kuin aikaisemmin.

HarkiTSEMINEN, arvot & laatu

Hyllyt ei notku meillä enää tavaroita. Riisutussa kodissa yksittäiset esineet  korostuvat ja tarvetta haalia krääsää ei ole enää. Materialismionni on parhaimmillaan, kun saa vihdoinkin sen mitä on odottanut vaikkapa puoli vuotta.  Hankintoja oikeasti harkitaan ja minulle vaakakupissa vaikuttaa määrän sijaan laatu. Joskus teen silti nopeita päätöksiä etenkin pientavaran suhteen ja monesti ne jää harmittamaan myöhemmin. Olisi voinut tuonkin rahan säästää vaikka remonttiin. Täydellinen sisustaja en siis ole.

Olen kyllästynyt lyhytikäisiin, pilipali huonekaluihin jotka alkavat osoittaa kulumisen merkkejä jo parissa vuodessa. Kuten esimerkiksi tämä tuoli takapuoleni alla. Se narisee. Hyvä esimerkki on myös meidän jätti sohva (joka oli kallis) sekin narisee ja myymälä nostaa käsiä ilmaan kun yritän asiasta reklamoida. Matot jotka ostettiin reilu vuosi sitten ovat alkaneet purkautua reunousta. Onneksi laadukasta löytyy myös edullisesti ja tästä mielestäni paras esimerkki on Ikea omien kokemuksieni mukaan.

Ekologisuutta mietin joka päivä vain enemmän, vaikken aina hankintojani sen mukaan tekisi. Kopiot kierrän kaukaa (jos vain sellaisen tunnistan). Minua kiehtoo ajatutus että ostamani tuote kestää vuosikymmeniä ja sen taustalta löytyy ehkä jokin kertomus. Mistä se on saanut inspiraationsa ja työ mikä sen takana on ollut?

Rakastuin designiin ja kuluneen vuoden aikana olen sivistänyt itseäni silloin tällöin tutustumalla eri muotoilijoihin. Toisinaan löydän jotain sellaista jonka haluan myös meidän kotiin.  Kuten sanotaan, design on kuin sijoitus ja tämä on myös yksi syy miksi niitä kannatan. Ehdoton en kuitenkaan ole ja tuskin koskaan meidän koti olisi täynnä vain designia vaikka voittaisin lotossa. Ja eihän meillä design näykkään vielä kuin vasta yhdessä valaisimessa, maljakoissa ja kynttilänjaloissa. Haaveissa on siten taas vaikka ja mitä.

Mikä sinun suhtautumisesi on designiin? Hyvää alkanutta viikkoa kaikille.

 

2 kommenttia

  1. Aikku kirjoitti:

    Itse satsaan laadukkaisiin klassikoihin, vaikka aina nekään ei ole valmistettu huippu hyvistä materiaaleista.Ostan myös siksi,että niissä säilyy arvo.

  2. chandelierhomeblog kirjoitti:

    Heippa Aikku! Ja kiitoksia kommentista 🙂

    Ihan totta, design ei aina tarkoita pelkkää laatua ja muutaman kerran olen itsekkin joutunut viottuneen tuotteen palauttamaan. Minäkin tykkään klassikoista, ne on jo todettu toimiviksi ja ajattomiksi.

    Mukavaa viikonjatkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *