Hae
Chandelierhome

Joulun odotus saapui

Täällä sitä ollaan Jyväskylässä koiranäyttelyissä, koira-allergisena. Ja kotia on koristeltu kuusella, kuusi-allergisena. Ei vaan lähdin siskolikan toveriksi tänne koiranäyttelyihin joihin en itse tietenkään osallistunut, vaan kulutin aikani muuten ja kotona jo roskiin heitetyt kuusen pätkät olivat viiraukseni lenkkipolulla, kun optimistisena ajattelin etten ehkä olekkaan enää niin allerginen näillekkään.

Kirjoitin tämän artikkelin alkuviikosta ja silloin tunsin oloni vielä niin lohduttoman jouluttomaksi. Olin kirjoittanut tosi dramaattisesti tänne ja se men näin:

” Sehän on sellainen juttu, että vaikka kuinka paistelisit aamupäivän pipareita, joisit glögiä, ostaisit amarylliksen tai joulutähden ja kuuntelisit Samuli Edelmannin Avaruutta; et saa fiilistä väkisin.  Voit sisustaa kotisi täyteen sitä joulua saamatta kiinni kuitenkaan siitä ihanasta fiiliksestä joka ainakin itselleni on yks tärkeimpiä juttuja jouluna. ”

Koko postaus sisälsi lähinnä vain surkuttelua lumettomasta maasta ja siitä miten se on niin tärkeä juttu mulle jouluna. Epäilin etten saisi itseäni lämmiteltyä tunnelmaan, mutta väärässä olin.

Ei lunta, silti voi olla joulua

Perjantai iltana vietin laatuaikaa itseni kanssa. K oli töissä, itsellä ei mitään menoja.  Facebookissa oli muutama ystävä jo maininnut kuunnelleensa jouluradiota. Skeptisenä klikkailin itsekkin nettiradion auki ja annoin kauneimpien joululaulujen soida.

Kiehautin vuoden ensimmäisen glögin ja se oli just niin hyvää kuin aina ennenkin. Kohta havahduin sytytteleväni kynttilöitä ympäri huushollia. Ajatukset kulkeutui tuleviin pyhiin ja siihen että miten mukava on tänä vuonna olla joulu vapaalla. Oli hyvä olla yksin.

 

Unohdin hetkeksi lumettoman maan ja annoin aistimuistien vakuuttaa minut siitä että on ihan ok jo miettiä joulua. Kuulo ja tuoksumuistissa on jotain maagista ja en ehkä enää koskaan vähättele niiden voimaa.

Joko sinä olet startannut joulun odottamisen? Hyvää sunnuntai päivää kaikille.

2 kommenttia

  1. Merja kirjoitti:

    Juu täällä jo täysi jouluntunnelma sisustuksessa päällä. Ja miten ihana katsella kaikkea jouluisen ihanaa 💖

  2. chandelierhomeblog kirjoitti:

    Niinpä. Itsekkin ammentaa ihan toisella lailla inspiraatiota aiheeseen liittyen. Mukavaa viikon alkua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *