Hae
Chandelierhome

Valehtelenko somessa?

Täällä Vaikuttajamediassa pörräilee ainakin Näin valehtelen somessa – haaste ja oman haasteeni sain toiselta pomoltani Johannalta ja lisäksi blogikollega Ainolta täältä.  Lopussa haastan kolme muuta blogia tähän mukaan ja kerron haasteen säännöistä vielä muutaman pointin. Eiköhän aloiteta!

Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.

En. Usein kuvailen toki reissuissa, mutta harva kuvista päätyy blogiin. Minulle esimerkiksi matkustaessa matka on määränpäätä usein tärkeämpi. Esimerkiksi nyt oltiin viikonloppuna siskolikon kanssa huonosti arvioidussa motellissa joka oli oikeasti jopa hieman pelottava. Ollaan yhtä kokemusta rikkaampana ja käyty aikamatkalla 70-luvulla.

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.

Joskus tykkään panostaa kattauksiin ja toki haluan ne myös kuvata. Sisustuksen valokuvaus on perspektiivin vuoksi on jo mielenkiintoista, näkee mittasuhteet paremmin yms.  Muuten en kuviani sisustele erityisemmin blogikuvia varten, vaan tykkään siitä että kuvaan tallennettu tunnelma on aitoa.

En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.

Ei ongelma. Melkein aina oon stories videoissa ilman meikkiä.

Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.

En ole ihan varma mitä tämä kysymys tarkoittaa, mutta tuon epäsuotuisiakin piirteitä luonteestani esille myös täällä.

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.

Joskus. Järkkärillä otetut kuvat käsittelen aina.

Silottelen elämääni somessa.

Joskus jos en halua kertoa että v*tuttaa tai on menossa jokin surullinen juttu elämässä (eiköhän meillä kaikilla joskus kuohu pinnan alla enemmän?)  Useimmiten en koe tarvetta kaunistella elämääni.

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.

Heh ei ole mitä katua. Mutta jjos tilaisuuksia näihin yhteistöihin tulee, olen todella tarkka siitä että voin seistä niiden takana.

Bloggaajien elämä on glamourista.

Tuskin. Se joka näin miettii niin kannattaa oikeasti miettiä mikä on normaalin elämän ja inspiraation jakamisen ero? Eikös jokaisella voi olla joskus niitä arjen luksus päiviä?

Ajattelen hetket Instagram-kuvina.

En, mutta hyvä idea. Mulla on siis todella omituinen mielikuvitus ja ajattelutapa ylipäätään joskus.

Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.

Vasta hiljattain sain kuulla koko Jodelista ja ei ollut mielenkiintoinen. Omaa nimeä olen googlettanut silloin tällöin nähdäkseni mitä osumia se esim. blogin kautta näyttää.

Bloggaaminen ei ole oikeaa työtä.

On oikeaa työtä monille. Ihan veronalaista tuloa ne kaikki sieltä meille on.

Kaikki mitä kehut, on saatu (tai saat kehumisesta rahaa).

En ole saanut mitään blogini kautta. Ja jos joskus saan jotain kehumisen arvoista niin se on sitten myös aitoa kehumista.

Kaikki bloggaajat ovat keskenään kilpailijoita. 

En ajattele näin. Ennemminkin moniammatillinen yhteistö tulee mieleen ja sen on todistanut muutamat suljetut ryhmät joissa olen yhdessä muiden bloggaajien kanssa.

Bloggaajat kirjoittaa vaan saadakseen ilmaista tavaraa, ja kutsuja tapahtumiin.

Varmasti joidenkin kohdalla pitää osittain paikkansa. Uskoisin että heilläkin silti rakkaus kirjoittamiseen ja kuvaamiseen merkitsee enemmän. Mulle edelleen ei ole tullut blogin kautta vielä mitään, joten ihan vilpitön halu kirjoittamiseen on.

Bloggaajat esittää vain olevansa aina niin kiireisiä.

Uskon että kaikki ne jotka tekee päivätyön lisäksi tätä, on arki varmasti toisinaan kiireistä. Myös ne jotka päätyökseen bloggaavat kokevat varmasti kiireen tuntua ajottain. Tää vie yllättävän paljon aikaa ja ajatuksia.

HAASTE:

  • Kerro, keneltä sait haasteen.
  • Vastaa väittämiin.
  • Lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää  (ehkä sellainen, jonka olet joskus kuullut) ja vastaa myös siihen itse.
  • Lähetä haaste kolmelle muulle bloggaajalle. Haastan Katriinan ja kaikki jotka vaan haluaa osallistua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *