Hae
Chandelierhome

4 x inhokkia joulusta

Joulu. Voiko siitä ees mainita mitään inhottavaa? Näköjään voi ja en ajatusmaailmaltani ole edes pessimisti.

Yksi iltapäivä höpöteltiin siskolikan kanssa lähestyvästä joulusta. Mitä tätitettävät toivovat pukilta lahjaksi, muistutettiin tätitettäviä ettei kannata perseillä koska kyllä Pukki tietää. Keskusteltiin joulun sisustuksesta, aaton menoista ja ylipäätään tavasta viettää joulua tänä vuonna. Samalla pyysin heittelemään ilmoille ehdotuksia sesonkiin liittyvistä postauksista ja sitten keksin jo itse listata ainakin suosikit joulusta tälle vuotta johon siskoni totesi ytimekkäästi. Ne joulun inhokit kiinnostaa kuulema enemmän.

Inhotkit? Joulun pyhät ja koko sesonki ennen sitä on ihanaa aikaa ja sain laittaa aivonystyrät tosissaan töihin että keksin aiheita jotka on niin.. ei niin kivoja.  Ja oikeastihhan mua ei mikään niin ärsytä, mutta jos jotain on mainittava……Ei niin vakavasti siis ja  pilke silmäkulmassa eikö vain. Otsikko on ehkä hieman harhaanjohtava paitsi ensimmäinen juttu on kyllä sellainen etten voi sitä sietää never ever.

Lipeäkala

Inhottava livekala. En ole koskaan tykännyt tästä herkusta ja muistan varmaan aina sen joulupyhän kun jouduin tuota sapuskaa tarjoilemaan mummojen ja pappojen lautaselle, pilkkomaan haisevaa kalaa pienemmiksi ja toivottamaan hyvää ruokahalua.

Puolison painostaminen joulupukiksi

Joskus  joku on yrittänyt miestä houkutella pukinhommin ja katsoin silloin empaattisena  vierestä kun toinen yritti kiemurrella tilanteesta pois. Kaikilla ei vaan oo sitä karmismaa houkuttelemaan pelokkaita lapsia syliinsä istumaan houhouhouh merry christmas  tyylillä, sepittämään tarinoita Korvatunturista ja jakelemaan paketteja ympäri olohuonetta vartin ajan. Nykyään enemmistö tietää ettei mun miehestä vaan oo siihen tehtävään.

Kinkun tyrkyttäminen

En oo syöny joulukinkkua varmaan 15 vuoteen koska en tykkää sianlihan mausta. ( Paitsi suikaleina piirakassa, leivällä tai pizzassa yms ) Kaikki tutut sen tietää, mut silti joku yrittää käännyttää mut.

KUVA: Sirpa Kananen

Kiire

Yksi mikä saattaa rueta ressaamaan vaikka joka vuosi sen päätöksen tekee. Mihinkään ei oo kiire mutta näin lapsettomana, paikasta toiseen kiertävänä tulee jossain vaiheessa pieni kiireen tuntu että ehtii varmasti tasapuolisesti jokaisessa paikassa käydä.

Toisalta rakastan ihan älyttömästi siitä ajottain hektistä tunnelmaa aattona.  Niitä ohikiitäviä lumisia maisemia, lyhtyjä jotka toivottavat tervetulleeksi pimeässä pakkasilmassa, sisään kajastavasta valosta, puheen porinasta minkä heti kuulee oven avattuaan, kodin tuoksuista ja siitä ihanasta valmiista pöydästä mihin saa astua.

Ja ehkä tärkein kysymys, pidätkö sinä lipeäkalasta?

Lisää aiheesta joulu:

Allergikon joulukuusi

Joulu 2018 | Perinteinen punainen

Joulun odotus saapui

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    🤣🤣

  2. chandelierhomeblog kirjoitti:

    😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *