Hae
Chandelierhome

Joulun odotuksen lumoissa

Joulun odotus, yksinkertaisesti ihanaa aikaa

Oon niin fiiliksissä, tämä joulun odotus on vaan niin ihanaa aikaa. Eikä eilisen päivän hirveä autokriisikään sitä karkoittanut.

Joulun odotus on mun talven kokokohta. Se kuukausi ennen pyhiä on parhaimmillaan elämän parasta aikaa ja rakastan sitä tunnetta kun koti on tärkeämpi kuin koskaan ennen. Se lähestyvän joulun tuoma odottava tunnelma, halu tehdä vilpittömästi hyvää ja se rauhallisuus mikä on päällimmäinen tunne sisällä. En syö kinkkua, mutta olen alkanut pitämään sen tuoksusta aattoa edeltävänä iltana kun mies on laittanut kinkunpaistajaiset pystyyn ja Hilkka ( ja varmasti nyt myös Vilma ) vahtii tarkkana vieressä.

Vaikka olenkin intohimoinen sisustaja, on joulukodin tyyli vain yksi osa tätä sesonkia. Parhaimmat inspiraatiot ja hetket syntyvät hämäristä illoista, sinisestä hetkestä, kynttilänliekistä, ruuasta ( juustot! ), kuumista juomista ( terästetty glögi! ), jouluradiosta, ystävistä, pikkujouluista, pakkasilmasta ja tuoksuista.

Minun täytyy ennakoida

Jotta saisin fiiliksen pysymään mukavana ja ennen kaikkea itseni leppoisana, mun on pakko ennakoida. Joka vuosi olen jättänyt asioita viime tippaan ja itse aiheutettu kiire on pistänyt pinnan tiukalle. Joulufiilis on tätä pelästynyt ja kaikonnut.

Tänä vuonna teen siivoukset hyvissä ajoin, hankin lahjat ajallaan ja kerrankin paketoin ne nätisti ( perhe tietää.. ). Vietän niin monet pikkujoulut kuin huvittaa ja en anna valtaa mihinkään toisarvoisiin negatiivisuuksiin.  Laitan hyvän kiertämään koska se jos mikä on lohduttoman surullista että Suomessa on useita joiden joulu ei todellakaan oo sitä mitä meille enemmistölle. Kokeilen uusia joulureseptejä ja rakennan kerrankin piparkakkutalon puolison kanssa ( joka vuosi on tainnut tyssätä mökin teko johonkin erimielisyyteen just ennen sitä ja yhteistyö projektissa ei ole sujunut ).

KUVA: Sirpa Kananen

Oletko sinäkin ihan fiiliksissä? Ihanaa keskiviikkoa kaikille!

Lisää aiheesta joulu?

Joulu 2018 | Perinteinen punainen

Joulun odotus saapui

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *