Hae
Chandelierhome

Myyräkuume tuli kylään

 

Myyräkuume tuli tosiaan kylään, kun puoliso kuusi päivää sitten ihmetteli miten kaikki paikat onkaan niin kipeänä, ilman että mitään fyysistä rääkkiä oli takana.

Seuraavana aamuna kuume kohosi 39 asteeseen mikä on iso juttu perinteisestä miesflunssasta jo heikkoon kuntoon menevälle.

Mun suunnitelmat kotipaikan suhteen meni vähän pieleen, mutta vietettiinpähän erilainen itsenäispyyspäivä ikinä puolison kanssa kotona kera koirien.

Mistä tunnistaa myyräkuumeen?

Lääkäri toteaa tietenkin sen labrakokeiden ja oireiden perusteella.

Tartunta tulee sellaisesta paikasta jossa virusta levittävä myyrä on tehnyt tarpeensa, esim.  puuliiteri. Taudin itämisaika tartunnasta on noin 2-3 viikkoa.

Puolisolla alkoi sellainen joka paikan särky ennen kuumetta, vähän niinkuin olisi jossain salilla vetänyt tiukan treenin edeltävänä päivänä.

Sitten nousi kuume korkeaksi, ilman hengitysoireita.  Alkoi päähän ja silmiin koskea joka paikan lisäksi.

Särkyjen jälkeen alkoi tulla pahoinvointia. Mies ei oo vieläkään pystynyt syömään mitään kunnollista koska oksentaa kaiken ulos.

Oksenteluvaiheessa me lähdettiin lääkäriin.

Mitään rokotetta tai lääkehoitoahan tähän tautiin ei ole. Täytyy vain pitää huoli että juo riittävästi nesteitä että munuaiset pelaa ja levättävä.

Jännityksellä jäin odottamaan tarttuukohan tämä tauti minuun? Toisaalta jos se kummassakin kävisi, ei tarvitsisi sitä enää koskaan stressata koska myyräkuume ei tartu toista kertaa.

Kotona on tullut laiskoteltua niin paljon että hävettää ja nyt on arkeen paluun aika. Motivaatio vielä täys nolla, mutta tiedän että se nousee siinä päivän mittaan kun saa tehdä sitä mistä tykkää. Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

2 kommenttia

 1. Tiia - Littlebigthings kirjoitti:

  Onneksi ei tartu ihmisestä toiseen! Oon ite sairastanut kans, ihan karsee tauti, sairaalaan vei meikäläisenkin.

  • chandelierhomeblog kirjoitti:

   Huomenta. Eikö totta, raju tauti ja ei onneksi tosiaan tartu ihmisestä toiseen.

   Ikävää että jouduit sairaalaan asti, meillä onneks mies sai jäädä kotiin kun oli ”vain” korkea kuume ja pahoinvointi.

   Hyvää alkanutta viikkoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *