Hae
Chandelierhome

Ajat muuttuu, onko mulla enää perinteitä?

Jouluperinteet, tuliko dejavu? Jos olet noin vuosi sitten blogiani lukenut niin minähän kirjoitin samaisesta aiheesta ja melkein samanlaisella otsikolla. Linkki postaukseen löytyy tästä.

Viime vuonna tunnelma oli selvästikkin hieman haikea, kun pyhät meni  taas töissä ja totesinkin työn olevan yksi mun perinteistä jouluna. Tänä vuonna töihin mennään vasta tapaninpäivänä ja tunnelmat on luonnollisesti katossa pitkien vapaiden vuoksi. Ihan huippua. Ensi vuonna sitten vuorostaan taas töissä hyvillä mielin.

Koen silti edelleen että työnteko on yksi mun perinteistä jouluna, siihen on niin jo tottunut ja tuntuisi oudolle olla joka joulu vapaalla. Vaikka äkkiäkös siihen ehkä tottuisi? Mene ja tiedä.

 

Viime vuonna joulukodin tyyli ollut hieman erilainen

Pienet jouluperinteet vain toistuu

Vapaalla oleminen tänä jouluna ei tuota stressiä, vaan päinvastoin odotan innolla sitä aattoa kun ajella huristellaan lumisissa maisemissa, puudelit takapenkillä paikasta toiseen. Päivää on aikataulutettu liukuvasti, jotta molempien kotipaikalla ehditään pukit nähdä. Kotona odottaa illalla tuttu jouluillallinen joka ollaan puolison kanssa tehty joka vuosi oli vapaalla tai ei.

Jouluruokailun lisäksi tykättään terästetystä glögistä, jouluohjelmien katsomisesta, päiväsaunasta ja olen ruukannut leipoa jotain jouluista.

Joulun aika on jokaiselle erilainen ja minusta on niin mielenkiintoista kuulla kaikenlaisista perinteitä ja tapoja siihen liittyen. Me suomalaiset ollaan aika persoonallista kansaa  ja esimerkiksi meillä jouluna joskus kun sitä vielä mummolassa vietettiin, niin miehet polttivat vaniljasikaria ulko-ovi auki. Se on tuttu tuoksu jonka yhdistän aina jotenkin jouluun. Toiset taas kahtovat kuulema Die Hardin joka vuosi.  Minkälaiset on sun perinteet?

6 kommenttia

 1. idahhh kirjoitti:

  Voi että varmasti ihan super kivaa kun on jouluna vapaata, muistan itse vuorotyöajoilta miten jostain vapaista olikin niin onnellinen kun välillä vuorot pyhinä kismitti niin pirusti! 😀 kivat jouluperinteet teillä! Me vietetään miehen kanssa jouluaattoa yleensä niin että aamulla syödään tietysti yöllä paistettua kinkkua, joululimppua ja riisipuuroa. Mennään saunaan ja iltapäivästä menemme molemmat omien vanhempiemme luo syömään ja vieyttämään aattoiltaa. Näin olemme tehneet koko seurustelumme ajan 10v. Se on toiminut hyvin kun ei ole lapsia. Illalla sitten tulemme omaan kotiin, jaetaan lahjat ja jos sää sallii niin olemme lämmittäneet paljun ja pulahtaneet sinne viettämään jouluyötä (parasta)! Joulupäivänä taas perinteenä täällä meidän kylillä että silloin on nähdään ystäviä viinilasien kera ja ehkä löydämme jopa paikalliseen yökerhoon? 😀 tapaninpäivä meneekin sitten aika pitkälti vaan kotona… Ihanaa joulun aikaa sinulle! 🙂

  • chandelierhomeblog kirjoitti:

   Heippa ja kiitoksia kun jaoit pyhien menot. Kuullostaa aivan ihanalta tuo palju illalla kaiken menon jälkeen. Joulupäivänä kiinnostaisi kyllä lähteä joskus ulos, kuulema tosiaan paljon porukkaa.

   Menettekö siis yksin omille kotipaikoille, ette siis yhdessä käy molemmissa ymmärsinkö oikein?

   Ihanaa viikkoa 💕

 2. Paula kirjoitti:

  Meillä on perinteenä joulupäivän iltana savusaunaan meno suvun kesken. Jokainen tuo jotain syötävää joten stressiä ei tule kellekään.

  • chandelierhomeblog kirjoitti:

   Huomenta ja kiitoksia sinulle Paula kun kommentoit ja jaoit pyhien menoja <3

   Savusauna kuullostaa kyllä hyvältä, oon tainnut yhdesti elämäni aikana käydä. Nyyttikesteinä menee meilläkin, tosin tuodaan hyvin vähän verraten siihen miten paljon äiti laittaa. Leppoisaa viikonloppua sinne <3

 3. Idahhh kirjoitti:

  Moikka, joo me nähdään sitten yhdessä molempien vanhempia joulupäivänä tai tapaninpäivänä jollain tapaa mutta aattona olemme yksinämme omilla vanhemmillamme ja sitten illaksi omaan kotiin paljuilemaan 🙂 meidän molempien vanhemmat asuvat sen verran lähellä että tämä on mahdollista.

  • chandelierhomeblog kirjoitti:

   Heippa uudelleen ja kiitti kun palaisit vastaamaan. Mielenkiintoinen ja varteenotettava vaihtoehto tuokin. 🙂 tunnelmallista viikkoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *