Hae
Chandelierhome

Arjen onni on joskus yksinkertaista

Arkeni onni, yksinkertaisia asioita

Vuoden ensimmäiset tulppaanit saapuivat kotiin aikaisin.

Torstaina oli selkeä, aurinkoinen pakkaspäivä jonka myötä hullaannuin näitä leikkoja ja  onhan ne edelleen yhtä ihanat, kuin kesän ensimmäinen sadekuuro tai vuoden tauon jälkeen korkattu glögi marraskuussa.

Aamuvuorossa on kiireetön tunnelma. Meitä oli ylimääräisiä työntekijöitä töissä ja rauhallisen tahdin rytmittämänä ajatus pysyi kirkkaana kokopäivän ja asiat suoritettiin yksi kerrallaan loppuun ilman keskeytyksiä. Tuntui hyvältä pysähtyä juomaan päiväkahvit pitkästä aikaa asiakkaan kanssa, ainaisen kieltäytymisen sijaan.

Takaa paistava aurinko valaisee mäkisien maisemien kuusia kirkkaasti. Se värjää ne hailakan vaaleanpunaisiksi ja ilmassa kiristyy pakkanen. Auton mittari näyttää välillä jopa 26 astetta.

Tällaiset päivät antavat energiaa ja muistuttavat siitä miksi alalle on edes lähdetty aikoinaan. Otan tunnin ylitöitä pois ja lähden ajamaan kaupunkiin ruokakauppaan.

Kotona upotan pitkästä aikaa kädet jauhoihin. Viime kerrasta on niin pitkä aika, että saa kytätä viliseekö vehnäjauhojen seassa jotain ylimääräistä elämää. Facebookin kautta aloitettu 102 päivän herkkuhaaste motivoi puntaroimaan valintoja arjessa ja pakkaspäivän tuore, itse leivottu lämmin perunarieska onkin ihan super jees pitkästä aikaa ja näppärä tapa käyttää ylijäänyt pottumuussi pois.

Vuoden ensimmäiset tulppaanit henkivät uuden aikakauden alkamista, perunarieska päiviä, talven aurinkoa, päivien pitenemistä ja pieniä arjen hetkiä joista onni joskus yksinkertaisimmillaan koostuu.

Leppoisaa viikonloppua kaikille, huomasitko muuten että meidän järjestys on muuttunut olohuoneessa? Aiheesta lisää ensi viikolla.

Viime vuonna tulppaanit saapuivat kotiin vasta helmikuussa, muistatko?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *