Hae
Chandelierhome

Suositus: Netflix You, psykologinen trillerisarja

Hei You! Tiedättekö, en ole koskaan aikaisemmin suositellut täällä saatikka arvostellut erityisesti mitään ohjelmaa tai muutakaan. Mutta tykkään siitä, että silloin tällöin heitän sisustusajatukset narikkaan ja keskityn siihen mikä minua milloinkin innostaa, koska sehän on itselleni tärkeää. Innostua aina välillä jostain.

Tämän viikon ajan olen innostunut Netflixin You sarjasta ja varoitus niille jotka eivät tätä ole vielä katsoneet: seuraavat tekstit sisältävät spoilauksia ja skippaa tämä jos et halua yhtään mitään kyseisestä sarjasta tietää.

You, psykologinen trillerisarja

Netflix You on trillerisarja, missä päästään ymmärtämään että inhoamaan sairasta, pakkomielteistä, laskelmoivaa ja niin surullisen sekaisin olevaa psykopaatti Joeta.

Se ei ole ehdoton, vaan siinä päästään psykopaatin päänsisälle ja näkemään niitä asioita jotka yksi toisensa jälkeen voivat myrkyttää ihmismieltä aina lapsuudenajoista aikuisuuteen asti. Joe on ristiriitainen tyyppi joka jollain sairaalalla tavalla saa sympatiani.

Kaikki alkaa siitä kun Joe, kirjakaupan esimies ihastuu palavasti kirjallisuutta opiskelevaan Beck kaunottareen joka astuu eräänä päivänä liikkeeseen sisään. Ilmassa leijailee jännitettä kaksikon välillä ja kohtaaminen on kaiken kaikkiaan oikein hurmaava. Käy heti selväksi, että Joe on älykäs ja tarkkasilmäinen outolintu joka osaa lukea ihmisiä hyvin. Seuraavaksi näemme miten paljon hän näkee vaivaa kiinnostuksen kohteensa vuoksi. Lopulta tiedämme miten pitkälle Joe on valmis menemään ylipäätään jos joku tulee hänen tiellensä.

Vaikka sarjan eteneminen onkin ennalta-arvattavissa ja se on väkivaltainen ja kiihkeä, nostaa se myös esille muuta: pieniä, oleellisia vivahteita ympäriltä jotka antavat omaa maustetta tarinaan ja saavat ymmärtämään miksi asiat oikein tapahtuvat. Nuoruuden ajan traumoja, pinnallisia ystävyyssuhteita, pettämistä, vastakkainasettelua akateemisesti kouluttautuneiden ja kouluttamattomien välillä, somen tuomaa painetta ja myös sen vaaraa. Päähenkilöiden välillä vallitsevaa kemiaa on myös viehättävää seurata.

Herttainen ja epävarma Beck puhkeaa tarinan myötä kukkaan löytäen oman arvonsa elämässä ja urallaan. Jaksojen edetessä kuitenkin nähdään ettei hänkään ole niin hyvä ihminen kuin mitä antaa ymmärtää ja itseasiassa kun ajatellaan tarkemmin, kukaan hahmo ei tässä sarjassa ole mustavalkoinen, vaan heistä tuodaan niin hyviä kuin huonojakin puolia esille. Jopa sarjamurhaajasta.

You:sta on tulossa jatko-osa ja suosittelen lämpimästi katsomaan tämän ensimmäisen jos et vielä ole. Sarjahan perustuu Caroline Kepnesin kirjaan jota ei ilmeisesti vielä löydy suomennettuna ollenkaan. Toivottavasti se pian saataisiin tänne meillekkin Suomeen ja ainakin itse odotan sen lukemista innolla, koska kirjoissa päästään aina syvälle tarinaan.

Arvosanaksi annan 4/5, miinusta ennalta arvattavuudesta ja plussaa siitä, ettei mikään ole mustavalkoista tässä mukaansatempaavassa, surullisessa rakkaustarinassa.

Nyt toivottelen hyvää viikon puoliväliä kaikille. Olipas mukava muuten arvostella pitkästä aikaa jotain, viimeksi olen tainut tehdä tätä yläasteen mediatunneilla. Kiinnostuitko sinä sarjasta?

Kuva: Aaron Mello Unsplash

2 kommenttia

 1. Hanna/Ihastukset-blogi kirjoitti:

  Katsoin kauden viime viikolla ja oli kyllä koukuttava. Innolla odotan seuraavaa ja etenkin sitä kirjaa..
  Toinen, mille toivottavasti tulee hyvin pian jatkoa, on Mindhunters. Heti kun sen katsoi, oli tarkistettava, että toista kautta tehdään varmasti ja nyt Netflixissä näkyy, että se on tulossa. Kiehtova katsaus sarjamurhaajien mieliin ja profiloinnin alkulähteille.

  • chandelierhomeblog kirjoitti:

   Heippa ja kiva kun osallistuit keskustelemaan.

   Siis niinpä, kirjaa etenkin innolla odottaen. Tämä Mindhunters on ihan uusi, täytyypäs tutustua tähänkin ehkä. Viikonloppuja! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *