Hae
Chandelierhome

Mitä sisustusbloggaaminen merkitsee minulle?

Ikkunasta avautuu näkymä takapihalle. Lunta sataa, eikä sen loppumisesta ole tietoakaan. Linnuille ei kaikki jyvät kelpaa ja ne sylkevät ne hankeen maahan. Sieltä harmaavillakoira Vilma ne sitten popsii nassuunsa kaikessa hiljaisuudessa ja myöhemmin yrjöää kourallisen jyviä vaikka auton takapenkille.

Blogin luova tauko taputeltiin viime viikolla loppuun. Se teki hyvää ja olo on toistaiseksi aika inspiroitunut. Blogin pitäminen ei aina ole helppoa ja joskus iskee tyhjän paperin syndrooma. Tai jos siellä päässä jotain liikkuu, niin niiden ajatuksien kirjoittaminen ulos on yhtä tuskaa ja näitä päiviä kutsun sanahirviöpäiviksi, silloin oman nimenkin kirjoittaminenkin tuntuu epäloogiselle.

Onko se sitä luomisen tuskaa sitten…?

Se mitä nykyään sisustusblogeilta näin bloggaajana kuin lukijanakin haen, on ensiksikin persoonallisuus. Se ei tarkoita  ainoastaan kodin sisustusta. Persoonallinen sisustusblogi syntyy myös mielenkiintoisista aihealueista, mukaansatempaavasta kirjoitustyylistä ja taidosta vangita kuviin tunnelma joka ihastuttaa ja inspiroi. Kauniit, visuaaliset kuvat merkitsevät, mutta nykyään kun sisustusblogeja on niin lukematon määrä, vaaditaan myös paljon sisällöltä. Kaiken täytyy olla balanssissa keskenään, mutta silti sopivalla tavalla mixattuna.

Välillä sisustukseen liittyviä kevyitä ajatuksia. Toisinaan pysähdyksiä aidon pohdinnan kera, joskus ihan tavallista arkea, mutta ei missään rakkauvessa vain uusien hankintojen esittelyjä ja selostuksia niihin liittyen.  Nekin kiinnostavat välillä, mutta eivät edes viikottain nykyään.

Sisustusblogit merkitsevät minulle siis ikään kuin persoonallista elämäntarinaa jonka pääpaino on sisustamisessa, mutta mukaan on saatu mahtumaan luontevasti myös kaikkea maan ja taivaan väliltä. Aitoja ajatuksia, projekteja, kauniita kuvia, erilaisia sisustuksia, mielenkiintoisia aiheita ja pinnan alle sukeltamista, tai edes kurkistamista silloin tällöin.

Kirjoitin joskus aikaisemmin, että joitakin blogeja seuraan pelkästään niiden kauniiden kuvien vuoksi, nykyään ei tällaisia lukulistaltani enää löydy, vaan kaipaan enemmän syvyyttä tekstin kera. Instagram sekä Pinterest toimivat parempana alustana silloin kun pelkästään kuvat merkitsevät.

oma energia edellä, laatu huomioiden

Näiden ajatuksien saattamana olen tullut siihen tulokseen, että en halua tuottaa blogiini sisältöä väkisin. On ihan ok kirjoittaa myös vaikka vain kerran viikossa, kuin että yrittäisin saada itsestäni sanahirviöpäivinä väkisin jotain järkevää ulos. Tuntuu jotenkin todella hurjalle että olen saanut itsestäni ulos jossain vaiheessa jopa viisi kertaa viikossa postauksen.  Ja mikäpäs siinä jos vain tekstiä ja energiaa riittää seuraavallekkin viikolle.

Kun ideoitten antaa vähän aikaa muhia, ne usein paranevat ja joskus kuten nyt nämä ideat syntyvät kuin itsestään postaukseksi asti.

Eli elkää ihmetelkö jos kattokruunukodissa on välillä hiljaista. Olen silloin elämässä elämääni sisustusblogini ulkopuolella ja välillä pohtimassa seuraavia aiheita kirjoittamiseksi asti.

Aiheesta ihan toiseen?

Voimaannuttava Marimekko , 

Maljakko-friikki täällä terve

Arjen onni on joskus yksinkertaista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *