Hae
Chandelierhome

Asiallista keskustelua – Oman kodin tyyli muiden silmin?

Virallisista linjauksista viis, mutta kodin tyylit koetaan välillä hyvinkin erilaisina ja siksi innostuin Queen of Even aloituksen myötä Facebookin sisustusryhmän puolella kuulemaan miten muut näkevät meidän kodin sisustuksen. Ideana oli laittaa kuva omasta kodista ja pyytää muita lokeroimaan tyyli.

Meidän kodin tyyli todettiin skandinaaviseksi ja moderniksi minkä allekirjoitan täysin. Lisäksi yksi näki tyylissä myös industrial henkeä, eli ilmeisesti teollisuustyyliä mikä on mielenkiintoista ja en ehkä ihan tätä tyrmää vaikka en tyyliä meillä varsinaisesti näekkään. Jos asuisin kaupungissa, niin en laittaisi yhtään vastaan ullakkoasuntoa kyseisellä sisustustyylillä höystettynä.

Joku näki kuvien perusteella minimalistisuutta ja sekin pitää paikkansa.  Kodin sisustus on paikottain aika riisuttua ja voisin sanoa että meidän kodin tyyli on hitusen minimalistinen.

Itse näen myös muutakin

Minulla on aina ollut aika naisellinen tyyli sisustaa. Pidän hempeistä väreistä, suloisista yksityiskohdista, kukista ja tuoksuista. Modernin ja skandinaavisen sisustuksen lisäksi koen että meidän kodin tyyli heijastaa myös pienen palan romantiikkaa.

Koen myös, että tässä kodissa on muutamia ajattomia valintoja, eli klassista sisustamista. Lähinnä harmonisten värien ja muutaman designklassikon muodossa. Ainiin ja onhan marmorikin klassinen valinta, mutta en pidä siitä, vaan haluaisin meille taas lasipöydän joka on muuten sekin ajaton valinta. Miten minä vannoinkaan viimeksi lasipöydän jälkeen että ei enää ikinä..

Se Facebookin keskustelu oli kaiken kaikkiaan oikein mukava ketju, sellainen jossa pystyttiin KERRANKIN keskustelemaan sisustuksesta niin kuin normaalien ihmisten kuuluukin, ilman että aletaan haukkumaan toisen kotia kolkoksi, kopiokodiksi, sotkuiseksi tai muuksi negatiiviseksi inhottavaksi jutuksi.

Sellaisia hieman negatiiviseksi muuttuneita ilmiöitä on ollut pinnalla kuten Instagramin viestiringit ja jälleen kerran blogien aitoudesta on annettu ei niin rakentavaa kritiikkiä. Ei rakentavaa palautetta en voi sietää, mutta algoritmin kanssa kikkailun hyväksyn. Koska mitäs muutakaan voi jos haluaa tiliänsä kasvattaa ja Instagram on tehnyt siitä niin vaikeaa? Tämä tuntuu olevan aihe joka herättää eriäviä mielipiteitä.

Tänään en kuitenkaan näistä asioista jaksa kirjoittaa sen enempää ja voi olla etten niihin enää edes muutenkaan palaa. Olen onneksi osana sisustusbloggaajien ryhmää missä näistä ilmiöistä keskusteltiin avoimesti jo aika paljon ja nyt  tuntuu että tarvetta jatkaa aiheesta ei enää ole. Mielenkiinnolla jään kuitenkin odottelemaan blogimaailman kannanottoja aiheeseen liittyen.

2 kommenttia

 1. Riikka M kirjoitti:

  Mä näinkin tämän fb julkaisun! Kiva että hyvää keskustelua oli kerrankin, ilman tylyjä kommentteja. Itsekin näen sun kodin skandinaavisena, ei minään runsaana ja näen myös tuon ”ripauksen romantiikkaa” 🙂

  • chandelierhomeblog kirjoitti:

   Heippa Riikka M 🙂 Eikö totta, kerrankin asiallinen keskustelu ainaisten arvostelujen vastapainoksi.

   Joo skandikoti tämä on tosiaan ja kiva että huomaat pienen palasen romantiikkaa mitä olen tarkoituksella sisustuksen mukana ympärilleni luonut. Meillä oli joskus todella romanttinen koti ja selvästi en tästä tyylistä ole täysin valmis luopumaan, vaikka muuten en romanttista ja runsasta omakseni koe enää.

   Hyvää yötä ja tulevaa uutta viikkoa sinne päin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *