Hae
Chandelierhome

Hiiriä vintillä

Hiiret vintillä ovat olleet tämän talven riesa.

Muista talvista minulle on jäänyt erityisesti mieleen se loputon lumen määrä, niiden lappaminen ja ne lukuisat penkkaan kiinni jäämiset Opelilla. Ei ollut erityisesti vaivaa hiiristä, toista se on nyt. Mutta on tämä talvi ollut muuten todella kaunis, kun tuota aurinkoa on piisannut.

Mua säälittää ja hirvittää. Mä inhoan ja pelkään niitä pieniä pikku piruja, mutta toisaalta mun sydämmeni särkyy kun niiden tehokkain häätö on räpsytys. Pienet surkeat.

Se on ihan kammottavan kuuloista, kun keittiössä katonrajassa kuuluu pienien kynsien rapina ja laukka.  Me mahduttaisiin muuten saman katon alle kaikki, jos vaan tietäisin ettei ne koskisi sähköjohtoihin ikinä.

Sähköstä puheen ollen, me kilpailutettiin vihdoinkin meidän sähkö. Miksi siinä menikin niin pitkään? Kyllä perus duunarille kelpaa kaikenlaiset säästöt. Kilpailuttamisen lisäksi alettiin kiinnittämään entistä enemmän huomiota sähkön käyttöön, on se niin sika kallista.

Mulle saattoi muuten tulla tämä maaliskuu hieman kalliiksi, kun pidin palkatonta talviloman muodossa, mutta oli se sen arvoista. Oli niin erikoinen viikko. Tuli sen jälkeen tunne, että olen kuin uudesti syntynyt. Se on varmaan se hyvän loman merkki jonka lisäksi mä myös valaistuin elämässä yhden oivalluksen verran taas.

Valaisimista ihan yksi pieni juttu, olen pohtinut minkälaiset tulisi meidän wc:hen? Epäsuoraa ainakin. Ei enää kattoplafondit miellytä. Niin kuin ei todella vaaleat pinnatkaan enää. Olen alkanut kaipaamaan ympärilleni taas tummempia pintoja, mutta näistä lisää sitten myöhemmin.

Mutta nämä Marimekon kupit miellyttävät minua edelleen. Ne ovat mun lempparimukit jotka voimaannuttavat minua ja päiväkahvi maistuu näistä erityisen hyvälle. Lomasta ja näistä pitkistä vapaapäivistä on jäänyt erityisesti mieleen kiireettömät aamut ja päiväkahvit.

Leppoisaa sunnuntaita kaikille ja kyllä, hävisin sen herkkuhaasteen, mut kaks kuukautta jaksoin olla ilman herkkuja ja oon aika ylpee jo siitä.

Kuva minusta: Sirpa Kananen

4 kommenttia

 1. M kirjoitti:

  Hmm, syökö hiiret sähköjohtoja 🤔 siis meillä oli aina lapsuudenkodissa hiiriä ullakolla, losseja oli aina silloin tällöin… Mökille tulee aina talvella kanssa sisälle, ei hirsimökki niin tiivis oo, tähän auttoi absoluuttisesti ei mitään kaappeihin talven ajaksi.. kyllähän ne varmaan vieläkin sisällä käy, mutta ei jää sinne sotkemaan, ku mitään ei oo. Mutta ei ne kyllä kummassakaan oo koskaan sähköjohtoihin koskenut. Tämän siis vaan kokemusta, faktoja en todellakaan tiedä 😁

  • chandelierhomeblog kirjoitti:

   Heippa. Juu kyllä ne valitettavasti voi hyvinkin purra johtoja :/ onneks ei oo meillä vielä (kait) purreet ja sisällä ei oo koskaan nähty niitä ja toivottavasti eivät koskaan tänne reittiä löydäkkään hyi.

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinne ja kiitoksia kommentistasi 🙂

 2. Katja kirjoitti:

  Hankkikaa sellainen hiirenkarkotin, jonka voi laittaa pistorasiaan. Jos teillä vain on vinttitiloissa pistorasioita. Meillä ainakin auttoi niin, että hiirien määrä väheni. Ehkä jotkut eivät ole moksiskaan noista karkottimista, mutta jos vaikka vaihtaa taajuutta tai ottaa jopa välillä sen pois päältä niin eivät totu siihen liian nopeasti. Tai sitten otatte kissan, joka hoitelee oman osansa hiirien häätämisestä : )

  • chandelierhomeblog kirjoitti:

   Huomenta Katja 🙂

   Tuo karkotin on hyvä idea. Kuulema yksi pistorasia löytyy joten täytynee siihen laittaa. Kiitoksia! Kissaa ei pysty allergian vuoksi hankkimaan, vaikka mielelläni muuten senkin kotiuttaisin. Mukavaa päivänjatkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *