Hae
Chandelierhome

Mieli ja sisustus

Kevätsiivous etenee hyvällä tahdilla, sellaisella hyvin joustavalla ja kiireettömällä tyylillä. Kaappi keittiöstä, sieltä täältä kerrallaan ja kohtapa on kaikki keittiön kaapit nuoltu. Tämä mielenpäällä enemmänkin painava asia –  Se koko kodin puunaus puhtaaksi pitkästä aikaa, toi mukanaan taas palan minimalistista herkkyyttä tähän huusholliin.

Ei sillä, että täällä olisi pitkään aikaan edes pinnat notkunut tavaroista, mutta ehkä jouluna oli aika runsasta verraten tähän päivään, mutta nyt mieli halajaa entistäkin vähemmän krääsää ympärilleen. Ehkä haluan myös oikaista näin siivoamisen kannalta, meneepähän vähemmän aikaa sisällä pyörimiseen helteisenä kesäpäivänä. Olethan siis tuleva kesä yhtä lämmin kuin edeltäjäsi?

Yhdistän muuten aika usein täällä jutuissani sanat mieli ja sisustus. Ja kun nyt puhun mielestä, tarkoitan sitä syvintä sisintä sisälläni, jossa kuitenkin lopulta päällimmäisenä palana on jokin tunne tai tarve joka heijastuu jollain tavalla aina omaan fyysiseen ympäristöön myös kotona. Milloin tarvitaan elämään enemmän valoa, puhtautta, toisinaan paikkaa mihin pysähtyä ja joskus kuten pimeän tammikuun jälkeen mieli tarvitsi ympärilleen enemmän värejä. Minä tarvitsin enemmän värejä.

Mielitekoja sisustuksessa

Suloinen Marimekko voimaannuttaa edelleen ja nykyään vedän myös aamukahvini näistä minimalistisen miellyttävistä pienistä pikku mukiloista. Ei nimittäin vatsa kestä kahvia enää niin kuin ennen vanhaan. Kamalaa.

Mieliteot sisustuksessa heijastuvat (luojankiitos) pieninä asioina, eikä tarvetta kääntää koko huushollin tyyliä uusiksi enää ole. Aika kuluu ja sen mukana kulkevat mieli ja sisustus välillä muuttuen ja ennen kaikkea hioutuen hiljalleen omannäköisekseen. Valmistahan ei koskaan ole, eikä varsinkaan omakotitalossa. Eikä missään nimessä tällaisessa hieman vanhemmassa. Näin se vaan taitaa olla.

Kodin pitää olla sellainen, että siellä lepää mieli sekä silmä. Tarkoitti se sitten räiskyviä värejä joka nurkassa tai harmonista kokonaisuutta joka ei ympärilleen muuta vaali. Sinun makusi ja sinun mielesi. Oma persoonani on pääpiirteittäin aika rauhallinen ja maanläheinen, mutta siinä on reipas annos myös temperamenttia, impulsiivisuutta sekä tietynlaista levottomuutta jonka on ollut aina osa minua. Mielestäni nämä kaikki asiat näkyvät kodissamme jollain tavalla, jos osaa vain oikein tulkita. Haluan kestäviä valintoja sen monessakin merkityksessä. Voin odottaa pidempäänkin jotain hyvää ja vältän viimeiseen asti väliaikaisia ratkaisuja. Joskus hankintakyky pettää ja tulee tehtyä niitä kuuluisia hutiostoksia. Nautin uudistuksista pieninä annoksina ja kaipaan aina jotain kipinää, eli katseenvangisijaa kaiken sen harmonian keskelle.

Nyt rupean lähtemään kohti työmaata, pitkästä aikaa aamuvuoron merkeissä, alkoi kuuden päivän työputki joka huipentuu pitkiin vapaisiin. Voi olla ettei jouda kirjoittelemaan. Mukavaa viikonloppua kaikille, palataan!

2 kommenttia

 1. Essi/Pinossa kirjoitti:

  Mulla on yleensä kevät vaikuttanut aika maltillisesti tähän sisustukseen, mutta nyt kotona olo on laukaissut ihan järkyttävän buumin! Elän päivä kerrallaan ja toivon, että tää menee joskus ohi 😀

  • chandelierhomeblog kirjoitti:

   Moikka Essi 💚

   Joo mulla on sama. Päivä kerrallaan ja jotenkin itse olen myös yleensä keväisin vetänyt aika melkoiset sisustusboomit, mutta mikä lie tänä vuonna kun ei muka ”ehdi” sisustaa niin paljon. Sinun vaaleanpunainen buumi on kerrassaan ihana 🌸

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *